Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eminem kommer til Norge

Holder sin første konsert på norsk jord siden 2001.

Eminem holder konsert på Voldsløkka i Oslo i juni. FOTO: NTB Scanpix
Eminem holder konsert på Voldsløkka i Oslo i juni. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rapperen Eminem holder sin første konsert i Norge siden 2001, når han gjester Voldsløkka i Oslo 30. juni, ifølge en pressemelding fra Atomic Soul.

Dette kan bli en av de største utendørskonsertene i hovedstaden noensinne. Konserten arrangeres under banneret Oslo Sommertid.

- At vi endelig har klart å få ham til Norge er helt vanvittig! ​Eminem spiller ikke hvor som helst. Det måtte et område som dette til for å få verdensstjernen til å gjeste Norge, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Han forteller at de har jobbet i 18 måneder for å få til dette showet.

Siden Eminem sist var Norge har han gitt ut seks album, og solgt over 100 millioner plater.

Eminem, som egentlig heter Marshall Mathers, begynte å rappe og gi ut musikk på egenhånd som 14-åring. Debutalbumet «The Slim Shady LP», som kom ut i 1999, solgte til trippel platinum.

TORDNER: Under BET Hip Hop Awards ble det sendt en fire minutter lang Eminem-video. I videoen raser stjerna mot presidenten. - Treffende, sier kommentator. Video: BET / CNN Vis mer

- Hit etter hit

Eminem ble 2000-tallets mestselgende artist, og har globalt solgt over 250 millioner album, ifølge Universal Music Norge.

I løpet av karrieren har han hatt ti nummer én album og fem nummer én singler på Billboard.

Han har vunnet 15 Grammy-priser og fikk som første rapper en Oscar for musikken sin, for låten «Lose yourself» fra filmen «8 mile».

- Dette er stas. Eminem har en stor standing i Norge, sier Jarl Nymo i artistens plateselskap Universal Music.

Arrangør Osmundsvåg sier dette til Dagbladet om hva vi kan forvente av Eminem i 2018:

- Hit etter hit etter hit. En episk Eminem konsert som vil gå igjennom store deler av Slim Shadys-katalogen, samt låter fra hans nye album.

Roskilde også

I tillegg til Oslo-konserten opptrer Eminem på Roskilde til sommeren.

- Eminem er en av de største artistene i sin generasjon og i nesten 20 år har vi forsøkt å få ham til Roskilde Festival. Dette er en av de råeste bookingene vi har gjort og jeg må innrømme at jeg felte noen tårer da jeg fikk den endelige bekreftelsen, sier Anders Wahrén, bookingsjef på Roskilde Festival.

For sitt siste album «Revival», som han ga ut i desember, høstet Eminem derimot ikke like gode anmeldelser som tidligere.

Dagbladets anmelder Mathias Rødahl skrev den gangen at ​albumet var «det siste sure oppstøtet fra en aldrende rapveteran med øynene plantet i ryggen til yngre, mumlende superstjerner», og trillet terningkast to.

«Revival» er likevel Eminems åttende album på rad som debuterte på toppen av Billboards topp 200-liste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!