OVERRASKET: Eminem overrasker med et helt nytt album. «Kamikaze» inneholder 13 nye låter, og ble sluppet i natt. Foto: NTB scanpix / AP
OVERRASKET: Eminem overrasker med et helt nytt album. «Kamikaze» inneholder 13 nye låter, og ble sluppet i natt. Foto: NTB scanpix / APVis mer

Eminem

Eminem med albumstunt: Overrasket fansen med hemmelig plate

Slapp det nye albumet «Kamikaze» i all hemmelighet i natt.

Fredag morgen slapp artisten Eminem et helt nytt album, til fansens store overraskelse.

«Kamikaze» er oppfølgeren til 2017-albumet «Revival», og inneholder ifølge Billboard 13 splitter nye låter, med 45 minutters spilletid. Albumet er produsert av Eminem selv, og hans samarbeidspartner Dr. Dre.

Langer ut mot kritikerne

Plata skal blant annet inneholde gjesteopptredener fra Jessie Reyes, Joyner Lucas, Royce Da 5'9 og også Eminems manager Paul Rosenberg.

Det skal ifølge Variety dreie seg om en talemelding fra Rosenberg til Eminem, der Rosenberg sier:

- Skal du virkelig bare belære alle som du ikke liker at sier noe om deg, eller det du jobber med? Jeg vet ikke om det er en veldig god idé. Hva er det neste, «Kamikaze 2», albumet der du svarer alle som ikke likte albumet som du lagde der du svarer aller som ikke likte det forrige albumet? Det eskalerer fort. jeg vet ikke om det egentlig er noen god idé.

I tillegg til at Eminem langer ut mot dem som har kritisert ham og musikken hans, inneholder den nye plata også kritikk rettet mot president Donald Trump og visepresident Mike Pence, Grammy-utdelingen og pressen - som Eminem kritiserer for mottakelsen av det forrige albumet «Revival», ifølge Variety.

- Prøvde å ikke overtenke dette

«Kamikaze» er Eminem sitt tiende studioalbum. Platecoveret viser et krigsfly, med teksten FU-2 påskrevet på halen. Ifølge Billboard er dette et nikk til Beastie Boys 80-tallshit «Licenced to Ill».

Artisten har selv delt et innlegg på Twitter med nyheten, der han skriver:

- Prøvde å ikke overtenke dette. Kos dere! «Kamikaze» er ute nå.

«En rappegud»

Kort tid etter at albumet var frigitt, begynte Internett å koke. Særlig på Twitter, der emneknaggen #Eminem raskt havnet på toppen av trendlista, verden over. I skrivende stund handler 233 000 tweets om den populære rappelegenden.

- Hva slags artist slipper et album uten å si et ord, og det trender på mindre enn 30 minutter? Eminem er en rappegud, skriver en.

- Bare en rappegud har baller nok til å slippe et helt album som en overraskelse uten noe som helst promotering, skriver en annen.

Eminem holdt konsert i Norge tidligere i sommer. Da ga Dagbladets anmelder konserten karakter 5, men påpekte også at det forrige albumet «Revival» ikke var toneangivende på samme måte som musikken hans tidligere på 2000-tallet var.

«Men gjør det noe, da? I en livesetting er svaret nei - etterfulgt av en eminemsklangfinger i været», skriver blant annet Dagbladets anmelder.

Nå kan det se ut som Eminem på ny har vært ute med langfingeren sin. Denne gangen i plateformat.