Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eminem:

Eminem nekter å fotograferes. Konsertnabo raser

- Politiet har gått rundt og sagt at alle gardiner skal være helt åpne, og de kommer til å reagere hvis noen trekker for gardinene.

IRRITERT: Nærmeste nabo til Eminem-konserten, Morten Marius Olsen, er irritert over sikkerhetsselskapet Pro Secs anmodning om å ikke ta bilder under Eminem-konserten. I bakgrunnen: Elisabeth Maria Berli, Marie Christensen, Gina Waage og Arnfinn Austlid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IRRITERT: Nærmeste nabo til Eminem-konserten, Morten Marius Olsen, er irritert over sikkerhetsselskapet Pro Secs anmodning om å ikke ta bilder under Eminem-konserten. I bakgrunnen: Elisabeth Maria Berli, Marie Christensen, Gina Waage og Arnfinn Austlid. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Det er kraftige fotorestriksjoner under Eminem-konserten. Superstjerna vil for enhver pris ikke bli avbildet av andre enn sine egne fotografer, og arrangørene strekker seg svært langt for å møte kravet. Blant annet stengte konsertområdet for pressen klokka 20, én time før Eminem går på scenen.

Kravet fra Eminem har også har påvirket Oslo-folk som bor i området rundt Voldsløkka.

En beboer i en naboblokk ved siden av arenaen hevder at sikkerhetsselskapet Pro Sec ringte på og informerte om at de ikke måtte slippe inn fotografer fra pressen. Dette til tross for at det offentlige arrangementet fyller sletta med 55 000 mennesker.

Dagbladet har ikke fått denne informasjonen bekreftet. Arrangør Atomic Soul sier de ikke kjenner til hendelsen. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Pro Sec.

HYSTERISKE FANS: De dro til festivalen Oslo Sommertid for å se Slim Shady live – men hvor store fans er de egentlig? Video: TopptubeVis mer Vis mer Vis mer

- Ubehagelig

Politiet har også vært på døra i Stavangergata, noe som får beboer Morten Marius Olsen til å reagere kraftig. Han reagerer også på fotoforbudet.

- Styreleder Thomas Gabler sa at han hadde fått beskjed av Pro Sec at hvis det var noen som hang ut av et vindu med kamera, kom de til å reagere hardt, sier han til Dagbladet.

- Det mener jeg ingen i Norge har rett til. Jeg føler jeg må få lov til å gjøre hva jeg vil fra stuevinduet mitt. Jeg er ikke interessert i å ha en sikkerhetsvakt på døra. Det irriterte meg kraftig.

Han synes mengden politifolk og vektere på området er ubehagelig.

- Politiet har gått rundt og sagt at alle gardiner skal være helt åpne, og at de kommer til å reagere hvis noen trekker for gardinene. De har banka på alle dørene, sier Olsen.

Han har imidlertid forståelse for at takterassene er stengt, av hensyn til publikums sikkerhet, og viser til at fulle folk kan finne på å klatre ut på taket for å få et glimt av konserten.

TORDNER: Under BET Hip Hop Awards ble det sendt en fire minutter lang Eminem-video. I videoen raser stjerna mot presidenten. - Treffende, sier kommentator. Video: BET / CNN Vis mer

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har gått fra dør til dør og snakket med beboere, men sier det dreier seg om et preventivt sikkerhetstiltak.

Dagbladets fotograf og reporter måtte bli fotfulgt av en frivillig fra Oslo Sommertid til enhver tid mens de var på konsertområdet mellom klokka 15 og 20. Dette var et kompromiss arrangørene fikk forhandlet gjennom etter samtaler med Eminem-apparatet, fikk Dagbladet opplyst.

SAMARBEIDER: Styreleder i borettslaget Stavangergata 46, Thomas Gabler, sier styret samarbeider med sikkerhetsselskapet Pro Sec. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SAMARBEIDER: Styreleder i borettslaget Stavangergata 46, Thomas Gabler, sier styret samarbeider med sikkerhetsselskapet Pro Sec. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Terasser og verandaer stengt

I borettslaget Stavangergata 46 er takterasse, loftboder og verandaer som er vendt mot festivalområdet stengt for kvelden.

Styreleder i Stavangergata borettslag, Thomas Gabler, sier borettslaget samarbeider med sikkerhetsselskapet Pro Sec og at beboerne har fått beskjed om stengingen god tid i forveien. Gabler sier at de ikke har snakket med politiet, men kjenner til politibesøkene, og sier de ikke har noe med fotorestriksjoner eller Pro Sec å gjøre.

Han sier Pro Sec har sagt at det ikke er ønskelig at fotografer henger ut av vinduene i blokka, men kjenner ikke til at Pro Sec har kontaktet beboere direkte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling