Eminem på disco-hakket

Denne gangen er det Moby, Prince og Dick Cheney som blir hengt ut. Eminem er tilbake, uten at han har funnet opp kruttet på ny.

En tung, repetetiv discobeat, à la Michael Jacksons «Bille Jean», ledsager den første smakebiten fra Eminems kommende album «The Eminem Show». Den streite discorytmen er et overraskende og smart grep fra Em og partner Dr. Dre. Det gir den lille wow -effekten som gjør at låta føles interessant. Discobeaten er også et effektivt underlag for Eminems sylskarpe og teknisk briljante rim. Men likevel høres ikke «Without Me» så frisk ut som «My Name Is» (1999) og «The Real Slim Shady» (2000). De tre førstesinglene fra Eminems tre siste album danner en slags trilogi. De har sterke slektskap musikalsk, og tekstene er alle av typen «Verden! Her er jeg! Og disse folka hater jeg nå!».

Men som singel er den ikke så hektende som forgjengerne. Den har ikke den samme kombinasjonen av å være hysterisk morsom og fengende som «The Real Slim Shady». Det er som om både Eminem og Dre lener seg litt tungt på sitt eget formidable rykte.

«Without Me» blir en hit, men forhåpentligvis har Eminem mer i ermet på det kommende albumet.

«Without Me» er i salg fra 20. mai. Eminems nye album «The Eminem Show» kommer 3. juni.

LILLE KONTROVERSIELLE MEG: Eminem dresser opp som Osama bin Laden i videoen til «Without Me». I teksten henger han ut Moby, Prince og den amerikanske visepresidenten Dick Cheney. «I'm interesting / the best thing since Presley,» rapper han i låta.