Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eminem på salgstoppen

Solgte 700.000 plater på tre dager.

 • Dagbladets anmelder ga

  «Encore»

  en treer. Les hvorfor!

  Eminem har solgt utrolige 700.000 eksemplarer av sin nyeste skive «Encore» i løpet av, hold deg fast - tre dager.

  Det fjerde albumet fra den storkjeftede rapperen kom ut salg forrige fredag, fire dager før den opprinnelige lanseringsdatoen.

  Hans plateselskapet «Interscope Records» håpet at dette ville forhindre piratkopieringen av platen.

  «Encore» topper ifølge Reuters for øyeblikket flere hitlister i USA. Det samme gjelder også England, der Eminem har solgt 122,500 plater i løpet av en todagersperiode.

  Hans forrige plate, «The Eminem Show» som kom ut i 2002, ble også lansert tidligere enn først annonsert. Den solgte 284,500 kopier i løpet av første dagen.

  Det er vanlig i USA at rap-album blir frigitt for salg i spesielle foretninger et par dager før den offisielle lanseringsdatoen.

  Eminem er allikevel bare nummer fire på salgsrekordtoppen som gjelder den første lanseringsuken.

  Rnb-artisten Usher kan skryte på seg 1,1 million kopier av «Confessions».

  Andreplassen innehas av Norah Jones med én million solgte eksemplarer av «Feel Like Home». Den, her til lands relativt ukjente, countryartisten Tim McGraw er nummer tre med 766.000 kjøpte album av «Live Like You Were Dying».

<B>BADBOY:</B> Her fra innspillingen til Eminems video <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Superman»</font>, der pornostjernen Gina Lynn spiller han elskerinne.
<B>PRISVINNER:</B> Usher stakk av med ikke mindre enn fire Amerikan Music Awards-statuetter under årets utdeling i Los Angeles den 14. november.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media