Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eminem-sjefen svarer på kritikken: - Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder

I lys av klagestormen erkjenner konsertsjef Peer Osmundsvaag at de burde gått ut med mer informasjon.

STRIDENS KJERNE: Publikummere ble nektet inngang til dette avsperrede området på grunn av sikkerhetshensyn, sier konsertsjef for Eminem-arrangementet, Peer Osmundsvaag til Dagbladet. Foto: Frank Karlsen
STRIDENS KJERNE: Publikummere ble nektet inngang til dette avsperrede området på grunn av sikkerhetshensyn, sier konsertsjef for Eminem-arrangementet, Peer Osmundsvaag til Dagbladet. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Det har vært mye publikumskritikk av Eminem-konserten på Voldsløkka i Oslo, som tilbake i februar solgte 55 000 billetter på seks minutter.

Dagbladet har rapportert om at naboer som bodde ved siden av arenaen reagerte sterkt på Eminems knallharde fotoforbud, som gjorde at de fikk besøk av sikkerhetsvakter fra Pro Sec. Andre har henvendt seg til Forbrukerrådet fordi de føler seg lurt etter å ha kjøpt dyre golden circle-billetter, men likevel endte med å stå langt unna scenekant og superstjerne.

Daglig leder i bookingbyrået Atomic Soul og øverste sjef for Eminem-konserten, Peer Osmundsvaag, har hittil sagt lite om debatten som har rast rundt arrangementet i media og på arrangementets facebookvegg.

KONSERTSJEF: Peer Osmundsvaag i Atomic Soul. Foto: Aram Vaughan
KONSERTSJEF: Peer Osmundsvaag i Atomic Soul. Foto: Aram Vaughan Vis mer

- Leit å høre

Men han sier nå overfor Dagbladet at han mener de har lyktes godt med det enorme arrangementet, til tross for kritikken.

- Det er leit å høre at de oppfatter det slik, men våre tiltak var drevet av sikkerhet. Vi hadde ingen alvorlige hendelser på lørdag til tross for 55 000 mennesker på et sted, sier Osmundsvaag.

Da publikum rykket inn på konsertområdet fra klokka 15 ble de først møtt av en sikkerhetsbarriere som markerte golden circle-området. Der fikk de som hadde kjøpt billett til 1495 kroner slippe til. Men et stykke innenfor golden circle-området sto det en ny sperring.

De dro til festivalen Oslo Sommertid for å se Slim Shady live – men hvor store fans er de egentlig? Vi sjekket. Vis mer Vis mer

Fikk tusjmerke

Hele veien planlagt og plassert der for å avlaste publikum som sto nærmest scenen, men at den skulle stenges av var ikke planlagt i forkant, sier Osmundsvaag.

- Derfor var ikke denne barrieren tegnet opp på områdekartet som ble sendt ut til gjestene. Etter hvert som det innerste området fylte seg opp til kapasiteten på 3000 personer, så ble det tatt en avgjørelse der og da, på at vi måtte stenge den og innføre et system for dem som var der først. Derfor sto det vakter som passet på, og gjestene fikk et tusjmerke på båndet, slik at de kunne gå på toalettet, spise og drikke, og returnere sier Atomic Soul-sjefen.

KARTET: Den andre barrieren var ikke markert på kartet. Foto: Privat
KARTET: Den andre barrieren var ikke markert på kartet. Foto: Privat Vis mer

Golden Circle området hadde en kapasitet på 14 000 publikummere.

- Det er førstemann til mølla-prinsippet som gjelder på en slik konsert. Plasseringen til dem som stod lenger bak i golden circle hadde vært lik, barriere eller ikke, fordi de kom for seint. Jeg mener vi har informert godt om at man skulle møte opp tidlig. Derfor hadde vi også flere artister på scenen, slik at ventetida ikke skulle bli kjedelig, sier Osmundsvaag.

- Uten kontroll på hvor mange som var innenfor den siste barrieren kunne man sett andre konsekvenser, med tanke på det varme været. Fordi folk forlater ikke en sånn post, så når de først står der må de få muligheten til å spise og drikke og gå på do, fortsetter han.

- Ville gått ut med info

En rekke publikummere har fortalt Dagbladet at vakter fra Pro Sec ikke slapp dem inn i den innerste sirkelen under påskudd av at området var for dem som hadde «diamond circle»-billetter, men det har aldri eksistert billetter i salg med dette navnet.

Verken Pro Sec eller Atomic Soul har overfor Dagbladet ville vedkjenne seg ansvaret for å ha gitt denne beskjeden, som etter alle solemerker har ført til stor forvirring og irritasjon blant publikum.

- Hadde vi visst at det skulle bli slik, ville vi gått ut med informasjon om at den innerste barrieren fantes på forhånd, men avgjørelsen om å stenge den av ble tatt der og da for å stoppe publikumsflyten etter at 3000 personer var gjennom.

- Uansett vil noen være irritert, men dette var den tryggeste løsningen. Det var veldig få som måtte bæres over gjerdene foran scenekanten på lørdag på grunn av trykk, og da har vi lyktes med å arrangere noe trygt. Politiets tilbakemeldinger er svært gode, sier Osmundsvaag.

- Godt fornøyd

Han tror klagene handler mye om at svært mange blant publikum ikke var særlig konsertvante. Han anslår at 70 prosent var tilreisende utenbys fra.

- Vi er uansett veldig fornøyd med hvordan det gikk og har lagt sjel, hud og hår inn i dette for gi folk en god opplevelse. Så får vi ta til oss hvordan vi kan gjøre det bedre neste gang.

- Hvordan ser dere på klagene som er sendt til Forbrukerrådet?

- Vi tar dette direkte med Forbrukerrådet og vært i kontakt med dem, så det tar jeg med ro. De som kjøpte golden circle-billett fikk det. Uten barrierer hadde vi derimot hatt skader, så dette var det minste av to onder.

- Tar kampen hver gang

Såkalte platinumbilletter til konserten, som enkelte har kjøpt for så mye som 2900 kroner, er noe som styres av billettleverandøren Ticketmaster. Prisen går opp når etterspørselen er høy, og dette var i praksis golden circle-billetter, bare til langt høyere pris, satt av Ticketmaster.

- Hvordan jobbet dere med det strenge fotoforbudet?

- Det kom fra apparatet til Eminem, og vi tar kampen hver eneste gang, men denne gangen var det derimot helt uaktuelt. Avgjørelsen var oppe til høyeste hold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media