Eminem som Bin Laden passerte sensuren

Advokater som gransket innholdet i videoen til singelen «Without Me» fant ingen grunn til å klippe vekk verken Eminem utkledd som bin Laden eller massiv hets mot artister som Moby, Elvis Presley og Prince.

Eks-kona Debbie og USAs visepresident Dick Cheney får også sitt i videoen, som rett før helga ble holdt tilbake av Eminems plateselskap i påvente av advokatenes avgjørelse.

Singelen er sendt ut til radiostasjoner over hele verden, men kan først kjøpes i butikkene i slutten av mai.

Albumet «The Eminem Show» slippes i begynnelsen av juni, men i går la Eminems plateselskap Shady Records den nye videoen ut på nettet. Det samme gjorde Eminems plateselskap i Norge, Universal.

Moby-hets

I tredje vers av den nye låta får Moby, Elvis og Prince gjennomgå. Verst går det utover Moby, som han omtaler med kraftige ord som en avleggs artist. Eminem kommer også med negative bemerkninger om at Moby angivelig er homoseksuell. Moby på sin side lar seg ikke affisere av kritikken fra Eminem. På sitt eget nettsted, Moby.com, skriver han:

«Eminem har talent som rapper. Men det irriterer meg at han glorifiserer homofobi og kvinneundertrykkelse, spesielt når man tenker på at lytterne hans i stor grad består av lettpåvirkelige gutter i tiårsalderen.»

Superhemmelig

Det er svært få som kjenner til resten av innholdet på det nye albumet, som kommer i juni. Eminems eget plateselskap, Shady Records, er livredde for piratkopiering. Derfor er det bare en håndfull betrodde medarbeidere i selskapet som har hørt skiva i sin helhet. Ikke engang Eminems plateselskap i England har fått høre albumet.

EMINEM BIN LADEN: Eminems nye video er klar, etter at plateselskapets advokater gikk gjennom den før helga.
<B>HETS:</B> Eminem er verken nådig mot Elvis, Moby eller Prince.