Eminems filmgrep

Rapperen Eminem (30) er Oscar-kandidat etter hans overbevisende debutfilm «8 Mile». Hele 392 millioner kroner spilte filmen inn i helga. Selv filmbyen gisper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet): I tillegg ligger albumet med filmens musikk på 1.-plass på Billboard-lista. Sammen med Jennifer Lopez er han den som kan regjere både musikk- og filmverden samtidig. Filmen er den femte største filmåpningen i USA i år med 54,5 millioner innspilte dollar, ifølge beregninger fra filmselskapet Universal Pictures.

Imagebygging

Opphausinga har vært massiv rundt debuten på det store lerretet for den kjente og kontroversielle rapperen Marshall Bruce Mathers III, best kjent som Eminem, fra Detroit. Selv har han markedsført filmen på sitt eget klassiske vis: Ved å si minst mulig.

Mystikken han har greid å bygge opp om seg selv - og som han gjør ytterligere i denne filmen - er i en egen klasse og har blitt et fascinerende fenomen.

Filmen, som er løselig basert på Eminems tøffe oppvekst i industribyen Detroit og fram til han blir en respektert lokal rapper, åpner nye dører for Eminem. Han overrasker på mange måter i filmen, der han også byr på vesentlig mykere sider av seg selv.

Slitsom innspilling

Filmen, og ikke minst Eminem, har fått svært god kritikk. Regissør Curtis Hanson, som blant annet laget «L.A. Konfidensielt» har rost hans talent foran kameraene. Det samme har Kim Basinger og Brittany Murphy, som spiller henholdsvis den forfylla mora og kjæresten til industriarbeideren Jimmy Smith Jr., som Eminem tolker. Selv har han gitt uttrykk for at det slett ikke er sikkert han vil spille inn noen flere filmer. Dette til tross for god kritikk og at mange har sammenliknet hans crossover fra musikkverdenen til Hollywood med Elvis'. Eminem synes arbeidsmengden var stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer