Eminems mor misfornøyd med hårsveisen

Kim Basinger spiller rapperens mor i «8 Mile». Mora er misfonøyd, og synes hun er penere på håret en skuespilleren.

Debbie Nelson mener at Kims portrett av henne i filmen er støtende og unøyaktig. Dessuten er Debbie misfornøyd med hårfrisyren hun har fått i filmen.

Opprørt av filmen

Eminems virkelige navn er Marshall Mathers. Han har fått knallsterke kritikker for filmen der han spiller seg selv, en hvit guttunge som drømmer om en karriere og får en hit.

Men bestemor er også med i klagekoret.

- Jeg vet Debbie har vært og sett filmen, for hun var så opprørt på grunn av den, sier Betty Kresin, ifølge Skynews.

- Kim har en øl i hendene i filmen. Men i virkeligheten drikker hun nesten aldri. Hun var ikke fornøyd med det. Dessuten er Kims hår så slitt i filmen. Men Debbie holder alltid orden på håret sitt.

Det er ikke måte på hva som har blitt feil i filmen. Debbie holder alltid huset sitt reint, mens det er bare rot i trailer-hjemmet i «8 Mile».

Intervjuer bare for penger

Selv vil ikke mamma Debbie kommentere filmen.

- Hun gir bare intervjuer om hun får betalt, sier hennes advokat James Mann. - Jeg er sikker på at hun har masse å si om Kim Basinger, men hun må ha penger.

Eminem og mor har ligget i krig siden sønnen ble stjerne. Hun er en gjenomgangsfigur i tekstene til rapperen.

«You selfish bitch, I hope you fucking burn in hell for this shit», rapper Eminem i en ikke akkurat kjærlig hilsen til sin mor. Han gjør stor suksess med denne og andre utfall mot Debbie. Hun hevder hun ikke tar seg nær av det.

Tidligere har mor sagt at hun tror dette handler mer om platesalg enn morshat. Men for tre år siden saksøkte hun sønnen for æreskrenkelser. Erstatningskravet på ti millioner dollar endte opp med et forlik på noen tusen.

Filmen kommer 24. januar neste år til Norge.

Her får du se hvor tøft det er å overleve i 1995 i Detroit, Eminems hjemby. For mange er hip hop det som holder dem oppe. Rap-musikk er improvisasjon og hurtige rytmer og må samtidig være dagsaktuell og innsiktsfull.

Det krever språkkunnskap, nyansering og skarp observasjon i tillegg til en følelsesmessig sannhet og oppriktighet. For mennesker som Jimmy Smith, Jr. (Eminem) er hip hop det eneste som står mellom ham og tomrommet.

Les mer på filmens offiselle nettsted

<B>EMINEMS MOR:</B> Har det alltid ryddig i huset og tuller ikke med hårfrisyren.
<B>KIM OG EMINEM:</B> Her ser du Kim Basinger som mor Debbie i filmen «8 Mile».