Eminent med Esperanza

Esperanza Spalding tok Nattjazz-Bergen med storm.

PÅ KAIEN:  Esperanza Spalding og «Radiomusikkselskapet» hennes på Nattjazz' nye utescene Kaien foran 1250 tilskuere. FOTO: TERJE MOSNES
PÅ KAIEN: Esperanza Spalding og «Radiomusikkselskapet» hennes på Nattjazz' nye utescene Kaien foran 1250 tilskuere. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Kledd for Las Vegas, bassfunky nok for det hippeste hullet i veggen og jazzsofistikert nok for ei uke på Village Vanguard inntok Esperanza Spalding Nattjazzens hovedscene fredag kveld.

Hun kom ikke alene heller.

Det store Radio Music Society-ensemblet, ledet av Beyoncé-saksofonist Tia Fuller, fulgte henne med fynd og klem i et repertoar som hovedsakelig besto av «Radio Music Society»-låter, nå i konserttilpassede arrangementer med plass til flere fine soli fra særlig blåserseksjonen.  

«Tight & funky» lot til å være en hovedmålsetting for konserten, men Spalding — hyperaktivt drivende på el-bass og kontrabass og nesten like aktiv som sanger — slakket også på grepet innimellom og ristet de mer rendyrkede jazzrøttene i små besetninger.

Wayne Shorters «Endangered Species» ble et høydepunkt i så måte, og også ekstranummeret, Spalding alene med kontrabassen i en Betty Carter´sk versjon av Richard Rodgers? «Look No Further» med hårreisende scat-stemmegymnastikk, ble en opplevelse å huske.

Utvikling Å se og høre Esperanza Spalding i mai 2012, ledende et stort band og med lange, forberedte verbalintroduksjoner til hver låt, er noe ganske annet enn det var å oppleve henne i Molde med trio i 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer