«Eminent», «politisk brodd», «tynn handling»

Danske anmeldere splittet om sesong tre av «Borgen».

Holder koken: Sidse Babett Knudsen, i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i «Borgen», er klar for tredje sesong av tv-serien. Åpningsepisoden har fått god mottakelse i Danmark. Foto: DR/NRK
Holder koken: Sidse Babett Knudsen, i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i «Borgen», er klar for tredje sesong av tv-serien. Åpningsepisoden har fått god mottakelse i Danmark. Foto: DR/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske tv-serien «Borgen» har blitt en suksess både i Danmark, her hjemme, og internasjonalt. Nylig ble serien også utropt til årets beste av Patric Smith, tv-anmelder i den britiske avisa The Telegraph. Nå har tredje sesong av serien, som følger den fiktive politikeren Birgitte Nyborg fra hun blir Danmarks første kvinnelige statsminister, begynt å rulle i Danmark.

To år fram I sesong tre har manusforfatter Adam Price hoppet to år frem i tid, og Nyborg, spilt av Sidse Babett Knudsen, har tapt valget til de borgerlige, og forlatt politikken til fordel for det private næringslivet.

Anmelderne i Danmark er jevnt over godt fornøyd med den første episoden i sesong tre.

- Eminent Jakob Steen Olsen i Berlingske Tidende slår fast at «Birgitte er tilbage» og deler ut fem av seks stjerner.

«Første episode vitner om en serie som ikke har mistet pusten, der det lett kunne ha gjort det. Eminent og stramt skrevet. Med noe til hjerne og hjerte. Presist spilt. Intet er overflødig», skriver Olsen, som også mener det hele er lekkert filmet.

Både BT, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet gir åpningen fire av seks stjerner. Sistnevnte roser manusforfatter Price for å ha gjort dilemmaene mer personlige, og skriver at serien ikke har mistet sin politiske brodd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer