«Eminent», «politisk brodd», «tynn handling»

Danske anmeldere splittet om sesong tre av «Borgen».

Holder koken: Sidse Babett Knudsen, i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i «Borgen», er klar for tredje sesong av tv-serien. Åpningsepisoden har fått god mottakelse i Danmark. Foto: DR/NRK
Holder koken: Sidse Babett Knudsen, i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i «Borgen», er klar for tredje sesong av tv-serien. Åpningsepisoden har fått god mottakelse i Danmark. Foto: DR/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske tv-serien «Borgen» har blitt en suksess både i Danmark, her hjemme, og internasjonalt. Nylig ble serien også utropt til årets beste av Patric Smith, tv-anmelder i den britiske avisa The Telegraph.
 
Nå har tredje sesong av serien, som følger den fiktive politikeren Birgitte Nyborg fra hun blir Danmarks første kvinnelige statsminister, begynt å rulle i Danmark.

To år fram I sesong tre har manusforfatter Adam Price hoppet to år frem i tid, og Nyborg, spilt av Sidse Babett Knudsen, har tapt valget til de borgerlige, og forlatt politikken til fordel for det private næringslivet.

Anmelderne i Danmark er jevnt over godt fornøyd med den første episoden i sesong tre.

- Eminent Jakob Steen Olsen i Berlingske Tidende slår fast at «Birgitte er tilbage» og deler ut fem av seks stjerner.

«Første episode vitner om en serie som ikke har mistet pusten, der det lett kunne ha gjort det. Eminent og stramt skrevet. Med noe til hjerne og hjerte. Presist spilt. Intet er overflødig», skriver Olsen, som også mener det hele er lekkert filmet.

Både BT, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet gir åpningen fire av seks stjerner. Sistnevnte roser manusforfatter Price for å ha gjort dilemmaene mer personlige, og skriver at serien ikke har mistet sin politiske brodd.

- Tynn handling Mest kritisk er avisa Politiken, som gir sesongåpningen en tre-er.

«Det største problemet er replikkene i enkelte scener, der det rett og slett smurt for tykt på», skriver tv-redaktør Henrik Palle. Han mener også at handlingen enn så lenge er noe tynn.

Kommer på NRK Andre sesong av «Borgen» ble sendt på NRK våren 2012, og sesong tre er ventet i løp av første halvdel av 2013.

Spinner videre: Statsministerens spindoktor Kasper Juul (Pilou Asbæk), har begynt i tv-bransjen i sesong tre av  «Borgen». Foto: DR/NRK
Spinner videre: Statsministerens spindoktor Kasper Juul (Pilou Asbæk), har begynt i tv-bransjen i sesong tre av «Borgen». Foto: DR/NRK Vis mer

Det vil formodentlig glede vår egen statsminister Jens Stoltenberg. Han har serien blant sine tv-favoritter, og går nødig glipp av en episode om sin fiktive statsministerkollega i Danmark.

Nye skup: Stjernereporteren Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) kikker makta i kortene i «Borgen». Foto: DR/NRK
Nye skup: Stjernereporteren Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) kikker makta i kortene i «Borgen». Foto: DR/NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer