Eminent show

Eminens turnéstart i Tyskland i går var magisk. Showet var en sinnsyk blanding av «Motorsagmassakeren» og «Beavis og Butthead», skriver Aftonbladet.

 • Sjekk også:
 • Usminket og manipulerende helt.
 • Eminem - bildespesial.

  I morgen kveld spiller Eminem foran et fulltallig Oslo Spektrum-publikum.

  «Visse sier at det er en smal grense mellom genialitet og sinnsykdom. Ikke noe kunne stemme bedre enn på Eminem. Det er nettopp derfor hans Europa-premiere blir magisk», skriver Aftonbladet om gårsdagens turnestart i Hamburg.

  Ballongpenis


  Men den omdiskuterte rapperen som egentlig heter Marshall Bruce Mathers III får ikke bare fyndord fra avisens anmelder:

  «Mye består av smakløsheter og skjemt som treffer langt, langt under beltet. Eminem oppfordrer publikum til å proppe i seg narkotika, han suser rundt med en motorsag og ved et tilfelle stekes han i en elektrisk stol. Samtidig springer et medlem fra D-12 rundt med en enorm ballonpenis, mens publikum hetses med uttrykket «Suck my dick».

  Men smakløsheter til tross. Anmelderen er ikke i tvil om at alle som har skaffet seg billetter til Eminems kommende konserter kan prise seg lykkelige:

  «Hadde det ikke vært for den blytunge og briljante musikken - en viktig detalj som ofte glemmes når personer som Eminem diskuteres. Han fletter sammen hiphopkulturen med fantastiske melodier. Og det er i brytningspunktet mellom det smakløse og geniale at det slitne begrepet magi skapes.. Enjoy the ride», avslutter anmelderen.

  Homohets


  Eminem er en meget omdiskutert person. Foreldreorganisasjoner, homobevegelser og politikere fordømmer den hvite hip hop-artisten på grunn av hans voldsomme og provoserende tekster.

  «Det er ingenting jeg ikke ville rappe om. Hvis jeg er sjuk nok til å tenke det, så kommer jeg til å si det», sier han selv.

  I låta «Criminal», rapper han følgende:

  «Mine ord er som en dolk med en taggete kant/Jeg dolker deg i hodet enten du er homse eller lesbe». Litt seinere i samme låt:

  «Hater homser? Svaret er ja.»

 • I morgen kveld går Eminem på scenen i Oslo. Dagbladet.no legger ut Håkon Moslets anmeldelse så fort konserten er over. Vi legger også ut en rekke bilder fra konserten.
 • I mellomtiden kan du lese Håkon Moslets sak om den hvite hip hop-artisten.
<B>SINT:</B> Han kan ikke stoppes, og han nekter å la seg redigere. Bråk følger i hans fotspor. Her på konsert i Brisbane i november 2000.
<B>JENTETEKKE:</B> Det var først med fjorårets «The Marshall Mathers Lp» at Eminem fikk kritikerrespekt og verdensomspennende masseappell.