Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Emma Clare «Innafor»

Emma Clare gir seg som programleder i «Innafor»

Programlederen er klar for å gjøre andre ting.

SLUTTER: Emma Clare Gabrielsen gir seg som programleder i NRK-serien «Innafor». Foto: Stephen Butkus / NRK
SLUTTER: Emma Clare Gabrielsen gir seg som programleder i NRK-serien «Innafor». Foto: Stephen Butkus / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Programleder og journalist Emma Clare Gabrielsen har bestemt seg for å ikke fornye kontrakten med NRK. Hun har i to år ledet den mye omtalte dokumentarserien «Innafor» på NRK i år som har tatt for seg ulike temaer som pedofili og intimkirurgi.

I et Instagram-innlegg skriver hun at det føles vemodig, men samtidig riktig å slutte i programlederjobben.

- Klar for nye ting

Til Dagbladet sier Gabrielsen at hun valgte å ikke fornye kontrakten fordi hun ønsker å gjøre andre ting.

- Jeg har lyst til å ta en pause fra skjermen. Det blir godt å gjøre litt nye ting, og jeg er jo egentlig skrivende journalist, og ønsker å gå tilbake til det. Jeg har også et bokprosjekt som jeg skulle begynt på i 2015 som jeg nå har lyst til å fullføre, forteller hun.

Selv om kontrakten med NRK går ut nå i desember, sier Gabrielsen at hun kan tenke seg å jobbe med dem igjen ved en seinere anledning.

- Jeg er definitivt åpen for å jobbe med NRK igjen. Jeg er veldig heldig som har fått gjøre alt jeg har gjort, belyse temaer som er viktige for meg, sier hun.

❤️ @nrkinnafor

A post shared by Emma Clare (@funksjonsemma) on

- Kommer til å savne det

Gabrielsen forteller at selv om hun ser fram til å gjøre noe annet, kommer hun til å savne kollegaene fra «Innafor».

- Det beste med å være programleder i «Innafor» var å kunne nå ut til så mange mennesker og skape et så stort engasjement med journalistikken man lager, men det var også innmari gøy med teamarbeid. Jeg kommer til å savne det, sier Gabrielsen.

Programlederen sier likevel at det skal bli godt å jobbe litt alene også.

- Det blir litt deilig å være alene, men jeg er jo et sosialt dyr så jeg kommer nok til å savne ha folk rundt meg, sier Gabrielsen.

Ny programleder

Selv Gabrielsen har valgt å slutte som programleder, kommer «Innafor» til å fortsette på NRK i 2018. Hvem som tar over jobben som programleder er usikkert, men Gabrielsen er i hvert fall sikker på at de finner en god kandidat.

- Jeg har ikke vært med på den prosessen, men det er mange flinke folk, og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli veldig bra, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!