Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

"Erindrings korrespondanse" fra kolombiansk kunstner

Emma Reyes stjal nøklene til klosteret hun var fanget i og løp ut i friheten

Endelig er Reyes biografi ute på engelsk og kommer på norsk til våren.

KUNSTNEREN: Emma Reyes’ kunst utviklet seg fra den primitivistiske, indigenistiske stilen hun ble oppmuntret til å dyrke, til eksperimenter i abstraksjoner og geometriske mønstre på grensen mot det psykedeliske. Foto:Olga Lucía Jordán
KUNSTNEREN: Emma Reyes’ kunst utviklet seg fra den primitivistiske, indigenistiske stilen hun ble oppmuntret til å dyrke, til eksperimenter i abstraksjoner og geometriske mønstre på grensen mot det psykedeliske. Foto:Olga Lucía Jordán Vis mer
Meninger

Emma Reyes var venneløs og uten familie (søsteren måtte hun etterlate hos nonnene), og hun kunne knapt lese- og skrivefør, men hun tok fatt på en strabasiøs reise sørover til fots, som haikende og med tog. Men det skulle vise seg at hun ennå ikke hadde lagt alle av sitt livs tragedier bak seg, for da hun møtte en mann i Paraguay – et land som nyss hadde vært gjennom en forferdelig krig – og ble gravid, måtte hun oppleve at en bevæpnet bande tok livet av spedbarnet rett foran øynene hennes.

Det er vanskelig å se for seg at noen skal kunne reise seg etter en slik start på livet, men Emma dro videre til Buenos Aires, der hun begynte å male, og snart vant hun et stipend for å reise til Paris. Her fant hun seg til rette i et miljø bestående av latinamerikanske kunstnere i eksil, og hun ble en sentral figur – som en høyt elsket gudmor – for denne gruppen hjemløse.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?