Emma Thompson vil drepe Will Ferrell

Klarer komikeren å stoppe henne?

 • Se trailer her!

  (Dagbladet.no): Will Ferrell har Emma Thompsons stemme i hodet. Hun forteller ham om alt som skjer i livet hans, og at han snart skal dø.

  Det er i hvert fall handlingen i «Stranger Than Fiction», som hadde premiere under Toronto Film Festival i helgen.


  Varierte roller


  I filmen spiller Ferrell Harold Click, som er en ensom og nevrotisk revisor. En dag finner han ut at han har en fortellerstemme i hodet, og at forfatteren som skriver boka der han er hovedpersonen er i ferd med å ta livet av ham.

  Emma Thompson spiller rollen som forfatteren, og Ferrell brukte en øreplugg med Thompsons stemme under innspillingen.

  - Det var glimrende å ha stemmen hennes bokstavelig talt i hodet mitt, så jeg slapp å innbille meg hvordan det skulle være, eller å få en manusassistent til å lese det opp, forteller Ferrell i et intervju med nyhetsbyrået AP.

  Ferrell har hatt stor suksess i de siste par årene, blant annet med «Talladega Nights» og «Anchorman». I «Stranger Than Fiction» har han en mer melankolsk og litt mindre bråkete rolle.

  Ferrell har bevist at han takler slike roller tidligere, blant annet i Woody Allen-filmen «Melinda and Melinda» og dramaet «Winter Passing».

  - Han har en veldig uskyldig, nesten usofistikert kvalitet som skuespiller, koblet med en fingerspissfølelse for det absurde. Det gjør ham svært severdig, sier Emma Thompson til nyhetsbyrået.


  Spiller med Heder


  Når Ferrell er ferdig med promoteringen av «Stranger Than Fiction», starter han på et nytt prosjekt: «Blades of Glory», sammen med «Napoleon Dynamite»-stjernen Jon Heder.

  I tillegg skal han være med i «Step Brothers», et nytt prosjekt fra gjengen bak «Anchorman» og «Talladega Nights» - blant annet skuespiller John C. Reilly, produsent Judd Apatow og regissør Adam McKay.

  Ferrell har med andre ord tatt det definitive steget opp i Hollywoods komieliteserie, men i intervjuet med AP gir han uttrykk for beskjedenhet i forhold til rollen som Harold Click i «Stranger Than Fiction».

  - Jeg bare stolte på regissør Marc Forster og mine skuespillerkolleger, og prøvde å ikke ødelegge for mye, forteller han.


  Les mer, kast terning og skriv din egen anmeldelse i Dagbladet.nos filmbase: 
  Stranger Than Fiction
  Will Ferrell
  Emma Thompson
  Anchorman
  Talladega Nights
  Napoleon Dynamite
  Jon Heder
  John C. Reilly

ALLE ELSKER WILL: Will Ferrell kysses av Emma Thompson og Dustin Hoffman under en pressekonferanse i Toronto lørdag. FOTO: SCANPIX/AP
ALLE ELSKER WILL: Will Ferrell kysses av Emma Thompson og Dustin Hoffman under en pressekonferanse i Toronto lørdag. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer