Emma Watson blir ambassadør for FN

Likestillingsorganisasjon vil bruke Potter-stjernen til å nå unge kvinner.

AMBISIØS: Etter at hun ble ferdig med filmene om Harry Potter, har Emma Watson spilt små biroller mens hun har tatt en universitetsutdannelse. Nå er hun uteksaminert og klar for å jobbe for FN. Foto: AP/Steven Senne
AMBISIØS: Etter at hun ble ferdig med filmene om Harry Potter, har Emma Watson spilt små biroller mens hun har tatt en universitetsutdannelse. Nå er hun uteksaminert og klar for å jobbe for FN. Foto: AP/Steven Senne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da J.K. Rowling tidligere denne uka publiserte en tekst som fortalte mer om hvor karakterene fra Harry Potter ender opp, røpte teksten at karakteren Hermine hadde gått til politikken. Nå går skuespilleren som spilte den unge trollkvinnen samme vei. 

Emma Watson blir goodwillambassadør for FN. Det er FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women, som står bak utnevnelsen. 

Den tidligere Harry Potter-stjernens rolle blir å jobbe for styrking av unge kvinners rettigheter og hun fikk den etter å ha deltatt i humanitært arbeid i Bangladesh og Zambia. 

Nettkampanje som sliter - Sjansen til å utgjøre en stor forskjell er ikke noe som er alle forunt, og jeg tar ikke lett på oppgaven. Kvinners rettigheter er et tema som er uløselig knyttet til hvem jeg er. Jeg kan ikke forestille meg en mer spennende mulighet, sier Watson i en pressemelding

Hun vil blant annet få jobben med å skape blest om He for She-kampanjen, som er et FN-initiativ for å få flere menn til å snakke om urett begått mot kvinner og laste det opp på Youtube. 

Prosjektet kan trenge støtten til en skuespiller som i løpet av det siste tiåret har spilt i filmer som totalt har omsatt for 33 milliarder norske kroner på verdensbasis. 

Trass i at det blant annet har fått støtten til skuespillerne Matt Damon, Antinio Banderas og Patrick Stewart, er oppslutningen laber. Fire måneder uti prosjektets levetid er 23 videoer lastet opp. Den mest sette har i underkant av 10.000 treff.    

Ferdig bachelor Fra før av har blant annet Nicole Kidman blitt utnevnt til ambassadør for organisasjonen. 

Lederen for UN Women, Phumzile Mlambo-Ngcuka, sier at hun både er begeistret og beæret over å få jobbe sammen med Watson. 

- Unge menneskers engasjement er avgjørende for likestillingsarbeid i det tjueførste århundre og jeg er overbevist om at Emmas intellekt og lidenskap vil hjelpe oss med å nå flere av dem, sier hun.  

Emma Watson, som sist var å se på norske lerreter i storfilmen Noah, er snart aktuell i thrilleren Regression, hvor hun spiller mot Ethan Hawke. I vår ble hun også ferdig uteksaminert fra Brown University med en bachelor i litteraturvitenskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer