Emma Watson blir ambassadør for FN

Likestillingsorganisasjon vil bruke Potter-stjernen til å nå unge kvinner.

AMBISIØS: Etter at hun ble ferdig med filmene om Harry Potter, har Emma Watson spilt små biroller mens hun har tatt en universitetsutdannelse. Nå er hun uteksaminert og klar for å jobbe for FN. Foto: AP/Steven Senne
AMBISIØS: Etter at hun ble ferdig med filmene om Harry Potter, har Emma Watson spilt små biroller mens hun har tatt en universitetsutdannelse. Nå er hun uteksaminert og klar for å jobbe for FN. Foto: AP/Steven Senne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da J.K. Rowling tidligere denne uka publiserte en tekst som fortalte mer om hvor karakterene fra Harry Potter ender opp, røpte teksten at karakteren Hermine hadde gått til politikken. Nå går skuespilleren som spilte den unge trollkvinnen samme vei. 

Emma Watson blir goodwillambassadør for FN. Det er FNs enhet for likestilling og styrking av kvinners rettigheter, UN Women, som står bak utnevnelsen. 

Den tidligere Harry Potter-stjernens rolle blir å jobbe for styrking av unge kvinners rettigheter og hun fikk den etter å ha deltatt i humanitært arbeid i Bangladesh og Zambia. 

Nettkampanje som sliter - Sjansen til å utgjøre en stor forskjell er ikke noe som er alle forunt, og jeg tar ikke lett på oppgaven. Kvinners rettigheter er et tema som er uløselig knyttet til hvem jeg er. Jeg kan ikke forestille meg en mer spennende mulighet, sier Watson i en pressemelding. 

Hun vil blant annet få jobben med å skape blest om He for She-kampanjen, som er et FN-initiativ for å få flere menn til å snakke om urett begått mot kvinner og laste det opp på Youtube. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer