Emmy-prisen glapp

Men Anneke von der Lippe strålte under utdelingen.

NEW YORK/OSLO (Dagbladet.no):

- Vi er egentlig ganske fornøyde, selv om det hadde vært morsomt å vinne, sier Anneke von der Lippe til Dagbladet.no rett før klokka fem i natt.

- Jeg er kjempestolt over å ha vært nominert. Jeg står her med medaljen min og er yr av glede.

von der Lippe var nominert til den prestisjetunge internasjonale Emmy-prisen i kategorien for beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie. Utdelingen gikk av stabelen i New York i natt.

Like før klokka fire norsk tid ble det klart at prisen gikk til den kinesiske skuespilleren He Lin for hennes rolle i serien «Slave Mother».

Første norske nominasjon

Selv om det ikke ble noen pris til Anneke von der Lippe, strålte hun under nattas prisutdeling. I en kjole designet av den norske designeren Kathrine Tolo smilte hun til verdenspressen på den røde løperen.

- Det å bli nominert til beste skuespillerinne er kjempestort. Det er første gang Norge har noen nominert til Emmy, sa von der Lippe til Dagbladet før utdelingen.

Amerikanske superstjerner som Hillary Clinton og Oprah Winfrey var til stede på den glamorøse seremonien.

- Nå skal vi videre på nachspiel, ler von der Lippe på telefon fra New York.

Minister i hardt vær

Anneke von der Lippe var nominert til Emmy for rollen som helseminister Tove Steen i NRK-serien «Ved kongens bord». Ministeren må blant annet takle politisk maktkamp på høyeste nivå og problemer i familielivet. «[Serien] blir først og fremst båret fram av Anneke von der Lippe», skrev Dagbladets anmelder, som også kalte serien «Annekes triumf».

Mange uttrykte overraskelse over at «Ved kongens bord» ble forbigått under utdelingen av årets Amanda-pris.

- Det føles ekstra bra å konkurrere om Emmy når prisutdelerne her hjemme overså oss, sa von der Lippe til Dagbladet da nominasjonen ble kunngjort i oktober.

Dansk seier

En liten seier ble det likevel til NRK i natt. I kategorien for beste dramaserie vant den danske serien «Ørnen», som er produsert av Danmarks Radio i samarbeid med NRK, SVT, RUV og ZDF.

I tillegg til den kinesiske vinneren konkurrerte Anneke von der Lippe med skuespillere fra Brasil og Storbritannia i nattas prisutdeling.

Anneke von der Lippe viser seg fram til verdenspressen under den prestisjetunge Emmy-utdelingen. von der Lippe var nominert for sin rolle som Tove Steen i serien «Ved kongens bord».