Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Emoer jages fra Oslo S

Vi trakasseres fordi vi skiller oss ut.

UØNSKET: En krok på Oslo S har blitt samlingsplass for såkalte «emo-ungdommer», men nå opplever de i følge innsenderen å bli jaget bort av vektere. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Sigurd Fandango
UØNSKET: En krok på Oslo S har blitt samlingsplass for såkalte «emo-ungdommer», men nå opplever de i følge innsenderen å bli jaget bort av vektere. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EMO-HJØRNET: Inne på Oslo S, avdeling Østbanehallen, i en krok som på folkemunne kalles emo-hjørnet, samles det daglig en gjeng ungdommer. Disse velger å trosse all statistikk og komme seg vekk fra rommene sine, vekk fra pc'er og facebook. Disse ungdommene velger å samles og faktisk treffe hverandre i virkeligheten, ikke bare via et eller annet sosialt nettforum. I kroken med benkene, rett uten for Outland i Østbanehallen samles de og snakker sammen, får nye venner og pleier gamle vennskap.

Det rare er at dette tydeligvis er ulovlig. De blir nemlig stadig vekk jaget bort av sure vektere (ja vi kjenner dem alle, disse som blir vriompeiser så snart de får på seg en uniform). De får beskjed om at benkene ikke er til å sitte på, og at de må gå et annet sted. Jeg har selv overvært en slik seanse, der en vekter gav oss beskjed om å gå. Vi, gjengen og jeg, hadde det felles at vi gikk i klær som ikke er plukket ut av siste katalog fra H&M. Noen gikk i bare svart, andre med nagler. Noen hadde farget håret i farger som rosa og sjøgrønn.

Denne hendelsen er et tydelig bevis for hvordan trakassering har en plass i dagliglivet for enkelte i Oslo i våre dager. Det satt nemlig flere enn bare denne «gjengen» og meg der. Det satt et par innerst i kroken. Disse hadde på seg «vanlige» klær, og fikk derfor sitte der uten tilsnakk fra sure vektere.

Hvorfor skal vi tolerere slik rasisme og trakassering i et moderne Norge? Såvidt jeg vet finnes det ikke noen paragraf i norsk lov som sier at det er forbudt å skille seg ut fra mengden. Heller ingen paragraf som sier at ungdom ikke har lov å samles på et offentlig sted hvis de ikke kler seg etter H&M sin siste mote.

En vekter sa disse benkene ikke var lov å sitte på, fordi de var for reisende med NSB. Hvis dette er tilfellet, hvor er så skiltene? Det er ingen synlige tegn til at det ikke er lov å sitte der. Og hvis dette er tilfellet, hvorfor får da noen sitte der og ikke andre?

På Oslo S, avdeling Østbanehallen, i en krok kalt emo-hjørnet, samles daglig en gjeng ungdommer. Det har de åpenbart ikke lov til. Er det virkelig ikke lov å skille seg ut på offentlig sted i Norge idag?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!