En absurd fortelling om støy

Klaus Hagerup er ute med ny og litt formanende barnebok.

SKREMMENDE LUFTETUR: Klaus Hagerups nye barnebok tar oss med på en besynderlig reise i luftballong.


Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKREMMENDE LUFTETUR: Klaus Hagerups nye barnebok tar oss med på en besynderlig reise i luftballong. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Magdalena er omgitt av bråk. Broren spiller elgitar, hunden hyler, faren snekrer, og moren ser, foruroligede nok, på tv hele dagen, med lyden på full guffe. Det er ikke til å holde ut.

Den eneste som tar notis av Magdalenas rop om stillhet er Damen med Pressboret. Bekjentskapet med henne fører Magdalena opp i luftballong og ut på en farefull reise blant høyluftsfugler og flate planeter.

Skummel Historien følger drømmens logikk, eller mer presist, marerittets. Absurde og skremmende innslag avløser hverandre på luftturen.

Menneskeliknende skikkelser uten ører og øyne - men med store munner som skriker ut ulykkelig lyder - er blant skapningene Magdalena møter.

Med seg i luftballongen har Magalena pressbordamens bråkete sønn, Morten. Slik luftballongen og eventyret (og drømmen) stadig forandrer retning, endrer også han seg ustanselig på denne reisen som har ett mål: Magdalena skal lære Morten å tåle stillheten.

Formaner Klaus Hagerup er en erfaren barnebokforfatter. Språket er effektivt, setningene korthugne, og tekstrytmen god. Mye luft er lagt inn på sidene for å lette lesningen av boka, som er støttet av foreningen Leser søker bok.    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer