Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En ærlig løgnhals

John Legend har en del svin på skogen. Men hva så?

CD: Den hypen, den hypen. Noen ganger snubler den i sine egne skolisser, andre ganger har den faktisk helt rett.

Fra han var tenåring har John Legend (John Stephens) jobbet med flere av dagens største soul- og hiphopstjerner. Alicia Keys, Lauryn Hill og Jay-Z har alle benyttet seg av hans plysjmyke stemme, fingernemme keybordspilling eller glitrende låtskrivertalent.

Og selvfølgelig har de bidratt med inspirasjon tilbake.

På «Get Lifted» står John Legend med én lakksko godt plassert i moderne hiphoporientert soul, mens den andre står støtt i hans barndoms gospeljublende musikkopplevelser.

Han stjeler vokalharmonier fra Stevie Wonder, tripper innom Marvin Gayes kompromissløse selvransakelser og dypper til slutt hele sulamitten i hovedprodusent Kanye Wests hiphopelegante beatsglasur.

Resultatet er myk, moden og moderne soul. Historisk bevisst, men like framtidsrettet som oljefondet.

Nå er John Legend en soulsynder av rang. Men selv om han lyver og bedrar, så er han i hvert fall ærlig om det. New Jack Swing-inpirerte «Alright» , løgnerske «She Don\'t Have To Know» og selvrettferdige «Number One» handler alle om utroskap.

John Legend er med andre ord en sleip jævel, men han kan også kunsten å be om unnskyldning. Den bedende «I Can Change» er gåsehudnydelig.

For selv om John bare er en vanlig fyr, og hverdagslivet går både opp og ned, er det selvfølgelig oppturene som er de vakreste. Jordnære «Ordinary People» er riktignok pent nedtonet, men det er de livsbejaende sistesporene som virkelig spikrer «Get Lifted» fast til sekserterningen.

Familiesammenkomsten «It Don\'t Have to Change» og peisbålvarme «Refuge (When It\'s Cold Outside)» er så bekymringsløst lykkelige at det bare er å gi seg ende over.

Heia framtidsoptimismen!

I salg 10. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media