En aften for «Sopranos»

Seermagneten er tilbake i USA etter en pause på 16 måneder.

NEW YORK (Dagbladet): Det var ikke akkurat folketomt i gatene, men mye mindre folk ute enn vanlig. Inne på de italienske restaurantene var det smekkfullt. På «Jackie's Fifth Amendment», en kafé som hevdes å være et mafiasamlingsted i Brooklyn - var det en liten kø utenfor. TV-apparatene sto på overalt.

  • Årsaken var premieren på The Sopranos. Etter å ha vært borte fra amerikanske skjermer i 16 måneder, kunne filmkanalen HBO (Home Box Office) på søndag kveld presentere en ny runde med mafiafamilien i New Jersey. - Det var fantastisk, som å se igjen gamle venner, sa 36-årige Aimee Hayes til avisa Daily News dagen etter. Hun og ei gruppe venner hadde laget en «blod og pasta»-aften for å feire gjensynet.
  • Opptakten til denne fjerde serien med «Sopranos» har vært velregissert. Et enormt svært og dystert bilde av Sopranos har preget Times Square i et par uker. Bildet er spesielt. Ingen av personene ser inn i kamera. Alle kjenner Tony, Carmela, Silvio, Junior, Ralph etc. Det er ingen tekst til, bare et klokkeslett for den første episoden.
  • «Sopranos» skuffet ikke. Tony åpnet med å tøfle ned innkjørselen for å hente The New York Times. Hans business er like skyggefull, og Carmela er fortsatt bekymret for hvor pengene kommer fra. Denne gangen forstyrrer hun Tony med sin engstelse idet han skal til å synke ned foran TV-en med bananasplit. Det kan han trenge, ettersom han dagen før banket opp bartenderen på strippeklubben Bada Bing, fordi han sølte med isen.
  • En minneverdig dialog er en liten diskusjon mellom Tony og Bobby Baccilieri om terrorangrepet på World Trade Center.

- Quasimodo forutså alt dette, sier Bobby.

- Notre Dame og Nostradamus er to forskjellige ting, svarer Tony.

  • Denne runden med Sopranos hevdes å ha en dystrere undertone enn de foregående. Tonys problemer øker, oppgjørene blir blodigere, og Carmela blir involvert i en affære. Men det skjer over tid. Slik er «The Sopranos» en atypisk amerikansk TV-serie. Den er bare i beskjeden grad helt episodisk, handlingen og utviklingen av karakterene strekker seg ut i tid.
  • Det er ikke bare HBO som tjener penger på «Sopranos»-suksessen. Kanalen regner med å slå alle rekorder for seertall denne gangen. Italienske barer, restauranter og butikker lever godt på interessen for det italiensk-amerikanske. - En perfekt kveld. Det er å se på «Sopranos», drikke rødvin og spise parmesangratinerte auberginer, sier Sue (Soprano Sue) Sadik til The New York Post.