En aften for «Sopranos»

Seermagneten er tilbake i USA etter en pause på 16 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det var ikke akkurat folketomt i gatene, men mye mindre folk ute enn vanlig. Inne på de italienske restaurantene var det smekkfullt. På «Jackie's Fifth Amendment», en kafé som hevdes å være et mafiasamlingsted i Brooklyn - var det en liten kø utenfor. TV-apparatene sto på overalt.

  • Årsaken var premieren på The Sopranos. Etter å ha vært borte fra amerikanske skjermer i 16 måneder, kunne filmkanalen HBO (Home Box Office) på søndag kveld presentere en ny runde med mafiafamilien i New Jersey. - Det var fantastisk, som å se igjen gamle venner, sa 36-årige Aimee Hayes til avisa Daily News dagen etter. Hun og ei gruppe venner hadde laget en «blod og pasta»-aften for å feire gjensynet.
  • Opptakten til denne fjerde serien med «Sopranos» har vært velregissert. Et enormt svært og dystert bilde av Sopranos har preget Times Square i et par uker. Bildet er spesielt. Ingen av personene ser inn i kamera. Alle kjenner Tony, Carmela, Silvio, Junior, Ralph etc. Det er ingen tekst til, bare et klokkeslett for den første episoden.
  • «Sopranos» skuffet ikke. Tony åpnet med å tøfle ned innkjørselen for å hente The New York Times. Hans business er like skyggefull, og Carmela er fortsatt bekymret for hvor pengene kommer fra. Denne gangen forstyrrer hun Tony med sin engstelse idet han skal til å synke ned foran TV-en med bananasplit. Det kan han trenge, ettersom han dagen før banket opp bartenderen på strippeklubben Bada Bing, fordi han sølte med isen.
  • En minneverdig dialog er en liten diskusjon mellom Tony og Bobby Baccilieri om terrorangrepet på World Trade Center.

- Quasimodo forutså alt dette, sier Bobby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer