En alvorlig humorist

- Her i Norge er ikke rasismen så stor som i Sverige. Derfor er jeg her. Her er det ikke for seint, sa Lasse Lindroth til meg fredag kveld. To døgn seinere kommer meldingen: Lasse Lindroth er død, 26 år gammel.

Døde på vei hjem til kona

På vei hjem til sin Emma Westerström i Göteborg omkom han i en tragisk bilulykke. I desember skulle han bli far, og nå ville han og kona Emma bosette seg i Oslo.

Kontroversielle Lasse Lindroth var en lykkelig mann da jeg snakket med ham mellom hans to forestillinger «Lei av å være blond» på Scene West Victoria. Han var forelsket, sa han, i Emma og i sitt nye norske publikum. Et publikum som skreik av hans humoristiske meldinger, men som like ofte satte latteren i halsen. For Lindroth hadde en mening med humoren sin. Og han brukte all makt som ligger i humoren til å kjempe de svakes sak. Han var mest opptatt av rasisme, noe han som adoptert fra Iran selv også hadde erfart.

- Vi komikere må da tenke på hva som kommer ut av tuten, mente Lindroth.

Han tok den helt ut på premieren onsdag på sitt enmannsshow - et show som her i Dagbladet ble kåret til årets sommershow. Han skjønte ikke helt den gode kritikken. Selv var han langt ifra fornøyd.

- Men nå har forestillingen satt seg, sa han lørdag.

- Dette blir skitbra! Nå skal jeg turnere i hele Norge.

Lasse var en stand up-komiker med substans. Han satte ny standard innenfor stand up-humoren, og han vil bli dypt savnet i stand up-miljøet.

«Det er ikke nynazistene som skremmer meg. Det er dere andre, dere som tier», sa Lindroth under sitt show. Det er da latteren forstummer.