Du leser nå Dagbladet Pluss

En ambisiøs thriller som kunne vokst seg for stor for en debutant

Men det gjør den ikke for Ingar Johnsrud.

EN VELLYKKET DEBUT:  VG-journalist Ingar Johnsrud debuterer med spenningsromanen «Wienerbrorskapet». Foto: Aschehoug/Akam1k3
EN VELLYKKET DEBUT: VG-journalist Ingar Johnsrud debuterer med spenningsromanen «Wienerbrorskapet». Foto: Aschehoug/Akam1k3Vis mer

ANMELDELSE: Ingar Johnsrud er ikke ukjent med bestialske drapshistorier. Som VG-journalist har han blant annet dekket Knutby-saken i Sverige. «Wienerbrorskapet» antyder at han har latt seg inspirere.

Den handler om en isolert sekt som holder til i Maridalen nord for Oslo, om religiøs fanatisme, forkvaklede ideer og historiske hemmeligheter. Og om en skurk som etter beskrivelsene ser ut som en blanding av Voldemort fra Harry Potter og albinoen i Da Vinci-koden.

Smittende fortellerglede

Romanens svakeste punkt er hovedpersonen selv, politimannen Fredrik Beier. Her har ikke Johnsrud klart å nyttiggjøre seg av sin ellers livlige fantasi til å skape noe utover en ganske ordinær krimhelt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.