Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

En amerikansk tragedie

Hadde datteren til Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown (21), noen gang en sjanse?

Mor og datter: Whitney Houston og den da atten år gamle datteren Bobbi Kristina i 2011, ett år før Whitney døde. Bobbi Kristina skal ha insistert på at moren skulle legge seg inn til avrusning. Foto: Scanpix
Mor og datter: Whitney Houston og den da atten år gamle datteren Bobbi Kristina i 2011, ett år før Whitney døde. Bobbi Kristina skal ha insistert på at moren skulle legge seg inn til avrusning. Foto: Scanpix Vis mer
Kommentar

Det er på Whitney Houstons «My Love is Your Love», en låt som hyller den evigvarende, triumferende kjærligheten, at vi hører henne for første gang: Seks år gamle Bobbi Kristina Brown.

«Hvis det i morgen er dommedag», åpner Whitney på låta som er skrevet av Wyclef Jean.

«Syng, Mamma», roper Bobbi Kristina. Whitney fortsetter:

«Og jeg står i første linje og Herren spør meg om hva jeg har gjort med livet mitt. Da skal jeg si at jeg tilbrakte det med deg».

31. januar ble 21 år gamle Bobbi Kristina funnet bevisstløs i badekaret, et guffent flashback til hvordan moren mistet livet tre år tidligere. Detaljene i hva som har skjedd er ulne, slik de var med Whitneys død. Uansett er Bobbi Kristina nå i koma, muligens hjerneskadet for livet.

Spørsmålene er mange.

Det største er om hun noen gang hadde en sjanse.

Historien om Bobbi Kristina er historien om mennesker som hadde alt. Talent, skjønnhet, formue, kjærlighet, og så klarte å rote det så fryktelig til - både for seg selv og for barnet sitt. Whitneys fall ble så enormt fordi imaget i utgangspunktet var like klokkerent som den oktavspennende vokalen. På det ikoniske coveret til «Whitney» (1987) framstår hun som den ultimate åttitalls-girl-next-door, kjernesunn, uregjerlig hår, dansesmil rundt munnen.

Da hun døde hadde hun flere reseptbelagte medisiner, marihuana og kokain i blodet.

Ifølge rettsmedisineren som gjennomførte obduksjonen var dødsfallet til Whitney Houston en ulykke. Hjertet hennes hadde kollapset som følge av langvarig kokainmisbruk, hun hadde falt i badekaret og druknet. 

Imagemessig var sexsymbolet Bobby Brown Whitneys rake motsetning, kjent for ville fester og utagerende oppførsel. Han har ofte fått skylda for hennes eskalerende narkotikamisbruk, men hevder selv at han ikke prøvde narkotika før han møtte henne i 1989. Han har også fortalt at paret gjennom nittitallet misbrukte marihuana, kokain og alkohol daglig. Etter hvert avanserte Brown til heroin og crack. 

I alt dette vokste Bobbi Kristina opp.

I den kortlevde realityserien «Being Bobby Brown» (2005) kan man se effekten narkotikaen har på Whitney, Bobby og barna, men også få et innblikk i hvordan det er å vokse opp i en kjendisfamilie. I første episode er Bobby nettopp kommet ut av fengsel, og han og Whitney låser seg inne på soverommet mens Bobbi Kristina står og hamrer på døra og vil inn. Seinere drar familien til badeland, men blir stadig forstyrret av folk som vil ta bilde, hilse på. Whitney roper ut sin frustrasjon: «Herregud, jeg vil bare være et ekte menneske med et ekte liv!».

Det var ikke lenger mulig for noen av dem.

Minst av alle Bobbi Kristina.

«My Love is Your Love» avslutter nesten som godnattsang. Fra Whitney Houston til Bobbi Kristina:

«Hvis jeg dør i dag, ikke gråt, vi var ikke ment å forbli på jorda. Uansett hva folk sier, vil jeg vente på deg etter dommedag».