DEBATT

Skole:

En analog skoledebatt på bærtur

Istedenfor å diskutere senere skolestart for gutter bør vi ta en titt på hverdagen og interessene til disse guttene. Kanskje man der finner noe av forklaringen på problemet.

SKOLEDEBATT: Det diskuteres om gutter bør begynne senere på skolen. Løsningen er heller mer lekne og moderne tiltak, på barnas premisser, skriver artikkelforfatteren. Foto: Syda Productions / Shutterstock /

 NTB scanpix
SKOLEDEBATT: Det diskuteres om gutter bør begynne senere på skolen. Løsningen er heller mer lekne og moderne tiltak, på barnas premisser, skriver artikkelforfatteren. Foto: Syda Productions / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den siste tiden har det dukket opp en debatt om senere skolestart for gutter. Argumentasjonen bygger på såkalte biologiske forskjeller. Det vises til at særlig mange gutter tidlig faller fra på skolen. Dette er statistikk som ikke lenger bør overraske noen av oss. La oss heller ta en nærmere titt på hverdagen og interessene til disse guttene. Kanskje man der finner noe av forklaringen på problemet, men enda viktigere, hvordan vi skal løse denne utfordringen.

Som pappa til to gutter, hvor den ene snart skal oppleve sin første skoledag, er det et åpenbart perspektiv jeg savner i debatten. Tiden er overmoden for å ta i bruk flere moderne digitale hjelpemidler i den norske skolen. Kombinert med en leken tilnærming. Verktøy som fokuserer på å skape motivasjon hos barna, og tilpasser utfordringene til hver enkelt elev.

Nøkkelen til å vinne barnas interesse er å ta deres digitale verden på alvor. De fleste barn i Norge vokser i dag opp med en helt annen digital forståelse enn for kun få år siden. Barna får tidlig leke med foreldrenes mobiler og nettbrett. Spill er en sentral del av deres hverdag. Til mange foreldres frustrasjon og bekymring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer