En anelse av lys

Motgang og prøvelser i Glasgow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK:«Siste utvei» er tredje og siste bok om Maureen O\'Donnell, en ung kvinne som befinner seg omtrent på bunnen av samfunnet i Glasgow. Men mens de to foregående bøkene har vært svarte og uten håp, så er livet en anelse lysere i «Siste utvei».

Vitne

Maureen venter fortsatt på å vitne i rettssaken mot terapeuten Angus Farrell, som er anklaget for å ha drept Maureens elsker og voldtatt flere kvinner på institusjonen hvor han jobbet. Samtidig frykter hun faren Michael, som nå er tilbake i Glasgow - han forgrep seg mot henne gjentatte ganger i barndommen, og hun er redd for at søsterens baby kan bli et mulig nytt offer. I tillegg roter hun seg inn i livet til gamle Ella, hun har blitt mishandlet av sine voksne barn som ellers driver stort i horehusbransjen.

Dystert

Med andre ord: Selv om sola for anledningen steiker i Glasgow, er det ingen solskinnshistorier i «Siste utvei», og med Maureens solide alkoholforbruk på toppen av det hele er dette en roman for dem som ikke har noe imot å ta andres sorger inn over seg. Avslappende og hyggelig lesning er det ikke, selv om samholdet mellom Maureen og venninnen Leslie er sterkt og godt å lese om. Dette er ikke en kriminalroman for dem som bruker sjangeren som avkobling, her er ingen kriminalgåte, bare en verden hvor alle kjemper for å overleve. Men selv om «Siste utvei» er tankevekkende og rå i uttrykket er det likevel håp i avslutningen, selv om veien dit ikke akkurat er uten tornefulle hindringer. Og Maureens pågangsmot når problemene tårner seg opp gjør denne boka til en slags moralsk seiersfest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer