En annen verden

Det er i Norge en rørende tro på sentralstyring, samt en idé om at katolikker ikke er frie og selvstendige mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN KATOLSKE KIRKE

er verdens eldste organisasjon som har overlevd i snart to tusen år. Jeg tegner og forteller gjerne, men bare hvis fordommene legges til side et øyeblikk og basiskunnskapen lastes ned. Men jeg stiller ikke opp i anledning av å bli jeg ble misbrukt som «drittpakke» i en lanseringsstrategi for et nytt blad. Det hjelper heller ikke på min debattlyst når Martine Aurdal i ett innlegg torsdag sier at Malteserne har «fascistiske røtter» (de ble til i 1123, ca. 800 år før fascismen oppstod), ditto om Opus Dei (beklager, men jeg er ikke medlem og blir det heller ikke), mens den stakkars fyrsten av Liechtenstein, vår nærmeste allierte i EØS, er en «halvfascist». «Løgnen» min om FNs Menneskerettighetserklæring dreier seg om et komplisert juridisk og politisk spørsmål: kan fundamentale menneskerettigheter endres politisk? Nei, sier de fleste.

Det hersker ingen tvil om at den omtalte para 16 refererte seg til ekteskap mellom mann og kvinne, bla. var det den gang kontrovers med arabiske representanter fordi de ikke ville ha in at kvinners har lik rett til skilsmisse som menn, som også står der. Hva Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg sier om dette, er basert på den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen, ikke FN-erklæringen. Uansett er «case law» herfra variert mht. til dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer