En annenrangs dans

Flaut og forutsigbart om freestyledans.

FILM: Det må være en av de mest forslitte sjangrene i Hollywood. Den unge helten, som på tross av høye hindre og tøff oppvekst, makter å bli best i noe han eller hun elsker å gjøre, enten det er karate, rapping eller dans. Selvsagt er det ikke umulig å lage god film med denne oppskriften, men det hører til sjeldenhetene.

Ingen kuriositet

«Step Up 2» er ingen kuriositet i så måte, og dessverre langt nærmere «Karate Kid 4» enn «8 Mile». At Baltimore er en røff by har vi lært i både «Homicide» og «The Wire». Men det gjør lite til å forberede deg på den knallharde gatevirkeligheten som den unge jenta Andie (Briana Evigan) opplever i «Step Up 2».

Hun er med i en gjeng hvis versjon av ungdommelig ugagn er å danse freestyle på T-banen. For denne alarmerende forbrytelsen får hun valget mellom å flytte til Texas, eller begynne på danseskole. Hun velger overraskende nok det siste.

Nye venner

Det liker ikke de tøffe kompisene hennes, så hun må finne nye venner på skolen, blant annet en upopulær nerd. Heldigvis kan disse også danse, og vår heltinne lærer dem om den frigjørende kraften i gatedansing.

Det er krevende på skolen må vite, så Andie må trene både morgen og kveld. Sammen med sin nye gjeng, forbereder hun seg til den store gatedanskonkurransen. Jo, også går det en rik, kjekk prins på skolen. Gjett hvem som vinner hans hjerte.