En Arne Jacobsen-stol til å putte i lomma

Hva er det med iPhone?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Du ser dem snart over alt, der de kjæler med de små dingsene sine som seks uker gamle pusekatter: iPhone-brukerne er en kult i kraftig vekst, langt utenfor nerdenes og de trendy kidsas rekker. Det later til å være noe med Apples iPod-mobil som vekker tungt, teknofetisjistisk begjær også hos vanlige folk.

Men hva er egentlig dette «noe»?

iPhone har verken 3G for rask mobilsurfing eller støtte for Microsoft Office-dokumenter. Den mangler GPS, radio, plass for ekstra minnekort og utskiftbart batteri. Den er dyr, tung og ikke spesielt liten. Det innebygde kameraet er alt annet enn imponerende, og du kan verken sende eller motta MMS-bilder. Det er noe herk å sende SMS med det knøttlille virtuelle tastaturet, og den imponerende berøringsskjermen er ikke fullt så imponerende når den blir full av fete fingeravtrykk etter fem minutter.

iPhone er ikke engang offisielt tilgjengelig i Norge. Det har ikke hindret mer enn 10 000 nordmenn i å gå til anskaffelse av en, og å få den åpnet for uautorisert bruk hos norske mobiloperatører. Noen handler på nettet eller i butikk i USA, og drar fordel av lav dollarkurs. Andre kjøper i gråmarkedet, av bekjente eller på Finn.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer