Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Jay Som - «Everybody Works»

En av årets aller sterkeste albumdebuter

Usedvanlig vital indierock.

KOLOSSALT LÅTSKRIVERTALENT: Det er flere fantastiske spor på Melina Dutertes briljante debutalbum, skriver vår anmelder. Foto: Promo.
KOLOSSALT LÅTSKRIVERTALENT: Det er flere fantastiske spor på Melina Dutertes briljante debutalbum, skriver vår anmelder. Foto: Promo. Vis mer

ALBUM: Det er ikke bare rocken som sliter. Også dens selvbevisste søskenbarn – indierocken – har vært langt mer givende å lytte til.

Everybody Works

Jay Som

5 1 6
Plateselskap:

Polyvinyl

«Musikk man tar seg selv i å mime med til på bussen, som om man plutselig var 16 år igjen.»
Se alle anmeldelser

Det amerikanske enmanns-, kremt, enkvinnesbandet Jay Som får imidlertid skranglete gitarpop til å låte usedvanlig vitalt.

Hennes debutalbum – oppfølgeren til den flotte, oversette samleren «Turn Into» – er musikk man tar seg selv i å mime med til på bussen, som om man plutselig var 16 år igjen.

Hvordan hun får det til? Melina Duterte er et kolossalt låtskrivertalent, rett og slett.

«Baybee» er en knallsterk kandidat til årets sommerlåt, mens den solblekede slowcore-hymnen (et paradoks, faktisk!) «For Light» er en knallsterk kandidat til årets låt.

Ikke minst er de perfekte destillater av albumets såre, sympatiske hjerte: Livet er en prøvelse, men selv det å dele virkelig god musikk med noen er et hederlig forsøk på å jobbe seg ut av mørket.

Våren kan ikke komme kjapt nok.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media