Anmeldelse: Ola Kvernberg - «Steamdome»

En av de beste norske platene i fjor kom helt på tampen av året

Full steam på en smeltedigel av et album.

KRAFTLAG: Ola Kvernberg (i midten) i spissen for et hardtslående lag, bokstavelig talt: Tre av mellemmene i bandet hans, som dukker opp i Oslo 31. januar,. er rytmearbeidere på trommer/perkusjon, bongotrommer, pluss diverse andre instrumenter. Foto: André Løyning
KRAFTLAG: Ola Kvernberg (i midten) i spissen for et hardtslående lag, bokstavelig talt: Tre av mellemmene i bandet hans, som dukker opp i Oslo 31. januar,. er rytmearbeidere på trommer/perkusjon, bongotrommer, pluss diverse andre instrumenter. Foto: André Løyning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hvor mange album får deg til å glemme at det ikke synges ett eneste ord? Ola Kvernberg får til det. Men det er vanskelig å bestemme seg for om «Caterpillar», «Black Lemon» eller «Go Up» er den beste låten. Eller er det den countryinspirerte «Above The Dance - Part II»? Eller er det alle? Det veksler litt fra dag til dag.

Druknet

Kvernberg-albumet «Steamdome» kom i begynnelsen av desember og fikk noen gode anmeldelser, men druknet også litt i oppsummeringene av musikkåret 2017. Ja, vi er seint ute, men vi kan rett og slett ikke gå videre i musikkåret 2018 før noe av det absolutt beste fra 2017 er anmeldt også i Dagbladet. Fordi det fortjener det - og fordi dette utrolige laget spiller på Røverstaden i Oslo, i de nyoppussede lokalene til Club 7, onsdag 31. januar.

Større

Det har vært morsomt å følge karrieren til felespilleren Ola Kvernberg, som har samarbeidet med en rekke artister i tillegg til egne prosjekter, gjerne innenfor jazz og spesielt swingjazz.

Her håndterer han, ved siden av fiolin, både bratsj, orgel, Vox, harmonium, gitar, theremin og perkusjon. Og så er han fjerdemann i laget som er innom trommene, ved siden av Erik Nylander, Hans Hulbækmo og Børge Fjordheim. Rytmeseksjonen teller også créme de la créme på bass, Nikolai Hængsle Eilertsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer