Du leser nå Dagbladet Pluss

En av de bøkene du ønsker å lese igjen

Bror Hagemann tegner et sterkt bilde av fortvilelse og livsløgn.

Orden og kaos. Bror Hagemann fotografert sammen med en forfatterkollega på Ullevål Hagebys Damplass. Hans roman Jakman, med handling fra hagebyen, begeistrer vår anmelder. Foto: Fredrik Wandrup / Dagbladet
Orden og kaos. Bror Hagemann fotografert sammen med en forfatterkollega på Ullevål Hagebys Damplass. Hans roman Jakman, med handling fra hagebyen, begeistrer vår anmelder. Foto: Fredrik Wandrup / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Å redegjøre for handlingen i denne boka, har lite for seg. Den er sparsom i ytre utvikling, kreftene brukes på å mane fram fortvilelsen i en mann som har mistet holdepunkter og prøver å krafse til seg noe nytt.

Jobben er lagt til side, kone og datter er borte, og hverken han eller forfatteren vil se nøkternt på ting for å få klarhet. I stedet legger de ut på ørkesløse turer til fots og i bil. 

Nebukadnesars hjembygd

Det handler om menneskeskapte ordeners betingelser og grenser. Hovedpersonen har etter en kaosopplevelse gitt opp sitt omsorgsyrke for å studere hageanlegg fra antikken og framover.

Han vil skrive en «rapport» om byens trær, om Nebukadnesars hengende hager, om renessanseanlegg og Versailles. Og om hjembygda Ullevål Hageby.