En av de få tingene som skiller oss fra dyrene er at vi kan glede oss til Star Wars

Om i-landssykdommen behovsmangel, og hvorfor påkosta filmer minner noen av oss om barndommen.

VENTING: Vi var vant til å vente, nå er venting blitt uvanlig. Det eneste vi venter på, er håndverkere og røntgenundersøkelser i det offentlige helsevesen. Illustrasjon: Flu Hartberg
VENTING: Vi var vant til å vente, nå er venting blitt uvanlig. Det eneste vi venter på, er håndverkere og røntgenundersøkelser i det offentlige helsevesen. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

La meg fortelle deg om gamle dager. Eller, hvis du er gammel, la meg minne deg om dem. Før i tida, ser du, da skjedde ting en gang i uka. Det var popmusikk på radio en gang i uka, det var de to siste sangene i Ønskekonserten. Det var krim på TV på fredag, og humor hver onsdag. Man så en episode om gangen, og ventet en uke på neste.

Vi sendte brev som brukte to dager på å komme fram, og ventet på svar som tok like lang tid. Heldigvis var det sjelden noen lurte på noe. Vi ringte til vennene våre på fasttelefoner og fikk snakke med en mamma som sa «vent litt, så skal jeg se om han er inne». Vi satt på bussen uten å ha kontakt med venner og familie andre steder, uten å ane hva som var aller siste nytt, uten annen musikk enn den vi nynnet selv.

Det var pauser mellom tv-programmene. Hvis programmet varte i tre kvarter, bød NRK på bilder av akvariefisk fram til neste program begynte på slaget hel. TV viste fotballkamp en gang i uka, og den var mellom Huddersfield og Wolverhampton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer