- En av de første tingene du gjør etter å ha skrudd på kameraet er å gå og gjemme deg

VR fra Hollywood til Ghana.

MOBIL FREMTID: Sci-fi-forfatter og VR-gründer Jonathan Dotse fra Accra i Ghana tror den store fremtiden for virtuell virkelighet ligger i å koble den mot mobilteknologi. - Jeg tror spillstasjoner er et nisjemarked. Folk flest er interessert i enheter de kan ta med seg over alt, som vil gi dem muligheten til å entre et nytt miljø. Foto: Mawuli Adjabeng
MOBIL FREMTID: Sci-fi-forfatter og VR-gründer Jonathan Dotse fra Accra i Ghana tror den store fremtiden for virtuell virkelighet ligger i å koble den mot mobilteknologi. - Jeg tror spillstasjoner er et nisjemarked. Folk flest er interessert i enheter de kan ta med seg over alt, som vil gi dem muligheten til å entre et nytt miljø. Foto: Mawuli Adjabeng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Gjennom hele filmhistorien har vi måttet komponere bilder i et lite firkantig vindu. Med VR må du komponere for hele spekteret av menneskelig erfaring. Du lurer alle sansene dine til å tro at de opplever noe de ikke egentlig opplever.

Ordene tilhører Ernest Cline, en lykkelig nerd.

Forfatterens debutroman fra 2011, «Ready Player One», er i ferd med å bli en storfilm med Clines idol Steven Spielberg som regissør.

Samtidig er fremtiden han beskriver i boken, hvor virtuell virkelighet (VR) er allment utbredt, i ferd med å blomstre frem mye kjappere enn han kunne sett for seg.

Mens dataspill får mye av oppmerksomheten i VR-sammenheng, har teknologien også åpnet for at tradisjonell video som lar seeren titte i alle retninger, ikke minst fordi kameraer som tar opp 360 graders video nå bare koster noen tusenlapper.

- Du kan være på rockekonsert og enten stå på scenen med bandet eller i publikum eller bak trommene, sier amerikaneren til Dagbladet.

- Og du kan ta opp bryllup og idrettsarrangementer i 360 grader, så du kan gjenskape hendelsen og studere den om og om igjen fra enhver retning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer