En av de mest spennende stemmene i sin generasjon

Mikkel Bugge skriver noveller til 20 i stil.

NOVELLER: Mikkel Bugge er aktuell med sin tredje bok, og får skryt av vår anmelder.
Foto: Berit Roald / Scanpix
NOVELLER: Mikkel Bugge er aktuell med sin tredje bok, og får skryt av vår anmelder. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Du smeller hodet i glassdøra idet du springer inn for å hente tvillingene som er på vei over til den djupe enden av bassenget. Ør blir du liggende på det glatte gulvet i svømmehallen uten å komme deg av flekken.»

Mikkel Bugge starter sin andre novellesamling med et smell som gir blodsmak i munnen og en uro som holder seg boka igjennom.

Gode forbilder Åpningen penser også tankene inn på Italo Calvinos «Hvis en reisende en vinternatt». Som Calvino starter Bugge i en effektiv du-form, og begge forfatterne er fulle av eksperimenteringslyst og mindre opptatt av å leie leseren gjennom en enkel og forutsigbar verden.

Denne første novellen, «I den kalottliknende hatten» begynner riktignok i det hverdagslige, men Bugge skriver seg tidlig ut over det realistiske rammeverket jeg først tror jeg har steget inn i. Og selv om jeg ikke syns den er bokens beste, er jeg allerede fjetret.

Langsom skriveprosess Bugge debuterte med novellesamlinga «Yttersider» i 2007, romanen «Gå under jorda» kom i 2010, så dette er hans tredje bok på syv år. Det er ikke et tegn på overproduktivitet, men det har gitt Bugge en stil- og selvsikkerhet som gjør at «Tauet» klarer å holde tak i det meste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer