En av de store

Lucinda Williams viser Nashvilles bikinidamer hvordan man kombinerer sex og country med integriteten i behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Nå for tida ser det ut som om Britney og Kylie har større innflytelse på profilen til de største countrystjernene enn Dolly og Patsy. LeAnn Rimes og Shelby Lynne må gjerne spille country i bare trusa, men ikke dermed sagt at de lager den mest sexy countrymusikken. Det gjør nemlig Lucinda Williams. Mer «Sticky Fingers» enn Playboy Magazine, hvis du skjønner.

Rampete

Lucinda Williams kunne vært den kule mora til Ryan Adams, den rampete lillesøstera til Emmylou Harris, tanta til Sheryl Crow og dama til Steve Earle. Som drømmer om en het natt med Keith Richards og Neil Young. Samtidig.

Men først og fremst er Lucinda selv blitt et av de viktigste referansepunktene i moderne country.

«World Without Tears» - hennes sjuende album og det tredje i den nåværende raptusen som begynte med «Car Wheels On A Gravel Road» i 1998 og som fortsatte med «Essence» i 2001 - fortsetter i grunnen bare der «Essence» slapp.

Synd og frelse

Lucinda maler med bred pensel, fra de såreste ballader ( «Ventura» ) via skitten rock'n'roll ( «Real Live Bleeding Fingers and Broken Guitar Strings» er lyden av en het natt med herrene Richards og Young!) og hard, dyp og hes apokalyptisk blues ( «Atonement» ). Tøff, selvsikker og syndig på den ene siden, sårbar og lengselsfull på den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer