Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En av dem blir Robinson

GARDERMOEN (Dagbladet): Norske «Ekspedisjon Robinson» er i gang. De 16 deltakerne mellom 19 og 53 år har landet i Manila, og i morgen er de på plass på den øde øya Cadlao. Den som kommer sist hjem derfra, har vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varmesjokk

P-pillekrav...

Omstridt seermagnet

To truser er alt som er tillatt. Hva som ellers venter dem, vet de ingen ting om.

- Nå begynner jeg å bli nervøs, innrømmer Mette Iversen (28) fra Mosjøen før avreise.

16 utvalgte

Hun er en av de 16 utvalgte som skal kappes om å bli «Årets Robinson 1999». Holder hun ut 47 hele dager på Cadlao, blir 250000 kroner godskrevet kontoen hennes.

- Pengene trakk nok litt, men utfordringen er hovedårsaken til at jeg meldte meg på, sier Mette.

På Filippinene deles gjengen i to lag som skal kjempe mot hverandre. De må selv avgjøre hvem som skal sendes hjem. Ingen av deltakerne kjenner hverandre fra før, og de har ikke lov til å snakke sammen før de ankommer konkurranseøya i morgen. Første småfly tilbake til sivilisasjonen går om to uker. Målet er å ikke komme med.

- Det sier jeg i alle fall nå. Kanskje jeg sier noe annet om 14 dager, smiler Mette.

De 16 deltakerne har danket ut over 5000 søkere, og har gjennomgått tøffe tester, blant annet hos psykolog, før de fikk klarsignalet for en måned siden. På Cadlao venter Robinson selv, i Nils Ole Oftebros skikkelse, og ved ankomst får deltakerne utdelt en utstyrspakke som inneholder det mest nødvendige for å overleve.

To truser

I bagasjen har deltakerne to truser, en bukse, sandaler og litt til. P-piller og kondomer er tillatt ekstrautstyr. I tillegg har alle med én ting utenom lista.

- Jeg har med «Håvamål». Den inneholder mye livsvisdom, og er fin til høytlesning på kveldene, sier Elisa Røtterud (19).

Som yngste deltaker føler hun et visst press.

- Jeg håper jeg ikke blir den første som må dra, det hadde vært så typisk siden jeg er yngst og så pass tynn. Men jeg er tøff. Jeg ser på konkurransen som en unik mulighet til å studere menneskene i ekstreme situasjoner. Hva hvis vi blir som dyr og begynner å drepe hverandre?

Stemningen på Gardermoen er lettere nervøs. Stirringen er åpenlys og nysgjerrig, røykskyen ligger tett utenfor døra. Ingen har med røyk som ekstrautstyr.

- Nei, vi får røyke mens vi kan, konkluderer Tore Jørgensen (53).

Han har 36 timer på seg.

REISEKLARE: De 16 deltakerne i TV3s Ekspedisjon Robinson før avreise til Manila.