Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En av fem laster ned film

17 prosent i aldersgruppen 15 til 29 år laster ned film fra internett i snitt minst en gang i uken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17 prosent i aldersgruppen 15 til 29 år laster ned film fra internett i snitt minst en gang i uken.

Det viser en undersøkelse fra Univero Fishnet og MMI.


- Nedlasting av film gir først og fremst mulighet til å se nye filmer før de kommer på kino eller dvd her hjemme. I tillegg er nedlasting gratis og du kan se filmen akkurat når det passer, sier Ole Petter Nyhaug i Univero Fishnet.

Han forventer at Hollywood i mye større grad vil distribuerer filmer på likt i hele verden slik at det ikke blir like attraktivt å laste dem ned.


- I tillegg vil nok stadig flere nettbrukere i løpet av de neste årene ta i bruk lovlige betalingskløsninger for nedlasting av film, som erstatning for dagens videoleie. Så det er primært kinoene og videobutikkene som vil merke denne konkurransen, sier Nyhaug.

INGEN NERDEAKTIVITET: 17 prosent i aldersgruppen 15 til 29 år laster ned film fra internett i snitt minst en gang i uken. Her et bilde fra kinoaktuelle «V for vendetta».
INGEN NERDEAKTIVITET: 17 prosent i aldersgruppen 15 til 29 år laster ned film fra internett i snitt minst en gang i uken. Her et bilde fra kinoaktuelle «V for vendetta». Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!