En av fire laster ned filmer ulovlig

En ny global studie skremmer Hollywood.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forskningsbedriften OTX slapp tirsdag et nytt studie som bekrefter filmindustriens mørke fremtidsvisjoner om utbredelse av piratvirksomhet på internett.

24 prosent av de spurte oppgir at de har lastet ned ulisensierte filmkopier fra nettet og halvparten har gjort det for første gang i løpet av det siste året.

Studiet viser også at en fjerde del av disse har kjøpt mindre filmer på DVD og video og 17 prosent sier at de ser mindre film på kino.

Global analyse

Undersøkelsen er basert på svar fra mer enn 3600 internettbrukere fra åtte land: Australia, Frankrike, Tyskland, Italia, Korea, Japan, England og USA. Ifølge en artikkel i PC World har forskere oppdaget et direkte sammenheng mellom tilgang på bredbånd og forekomsten av piratvirksomhet.

I Korea for eksempel, der bredbåndsbelegget sies å ligge på 98 prosent, svarer 58 prosent at de har foretatt nedlastning av film.

The Motion Picture Association of America (MPAA) som representerer USAs film- og tv-industri går nå ut og advarer mot det de kaller en

«voksende global epidemi»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.