KOMMENTARER

En av gjengen

Reginominasjonen til Morten Tyldum beviser at han er tatt inn i Hollywood-varmen, på en måte ingen norsk regissør har blitt før.

STOR ANERKJENNELSE: At Morten Tyldum ble Oscar-nominert i kategorien beste regissør, er en stor personlig anerkjennelse fra den delen i filmbransjen regissøren egentlig alltid har tilhørt. Han har kommet til sine egne. Foto: Endre Vellene
STOR ANERKJENNELSE: At Morten Tyldum ble Oscar-nominert i kategorien beste regissør, er en stor personlig anerkjennelse fra den delen i filmbransjen regissøren egentlig alltid har tilhørt. Han har kommet til sine egne. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det ville vært storveies nok om Morten Tyldums «The Imitation Game» bare hadde vært blitt nominert i beste skuespiller- og beste film-kategoriene da Oscar-nominasjonene ble utbasunert fra Los Angeles til en lyttende verden i ettermiddag. At det ble åtte nominasjoner totalt, i tillegg til en personlig nominasjon for Tyldum i kategorien for beste regi, er en spesiell anerkjennelse.

Tyldum ble inkludert i feltet på bekostning av veteraner som David Fincher og Clint Eastwood. Det henter ham for alvor inn i den gylne lyskjeglen i den amerikanske filmbransjen og signaliserer at han er én som har lært seg å snakke språket deres flytende. Det er mange krefter som trykker på når Oscar-prisene skal deles ut, og det på ingen måte bare kunstnerisk kvalitet som spiller inn. Men det som gis til kjenne, er vurderingene til en rekke enkeltpersoner som har vært med på å skape og videreføre verdens mest innflytelsesrike filmsjangre, og en klapp på skulderen fra dem er tung og viktig. Og publikum over hele verden følger med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer