En av landets mest legendariske rockeklubber kan bli lagt ned

26 år historie kan være over.

KURT PÅ GARAGE I 2004: Rockeklubben Garage har betydd mye for norsk og bergensk musikk. Her ser vi en ung Kurt Nilsen i aksjon på Garage for 12 år siden - klubben som nå står i fare for å bli lagt ned. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet
KURT PÅ GARAGE I 2004: Rockeklubben Garage har betydd mye for norsk og bergensk musikk. Her ser vi en ung Kurt Nilsen i aksjon på Garage for 12 år siden - klubben som nå står i fare for å bli lagt ned. Foto: Jon Terje H. Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rockeklubben Garage i Bergen har mottatt begjæring om utkastelse. På nyåret kan klubben være historie, skriver BT.

Garage har en god klang, ikke bare for bergensere, men alle som er glad i musikk og konserter.

Studenter fra hele landet har i et kvart århundre frekventert stedet - det har også de hundrevis av norske, og utenlandske, band gjort.

Et springbrett

Garage blir også omtalt som et springbrett for en rekke artister og band, som senere er blitt svært kjente, som bl.a. Sondre Lerche og Kurt Nilsen.

Også Coldplay og Muse spilte på Garage, før de ble verdensstjerner for rundt 15 år siden.

Årsaken til at den legendarike rockeklubben vakler ønomonisk, skyldes at Bergen kommune fratok stedet «kulturskjenkingen» i sommer.

Stedet har ikke mistet bevillingen, men såkalt «kulturskjenking» innebærer at utesteder i Bergen med «jevnlig kunst- og kulturformidling av høy kvalitet», kan få tillatelse til skjenke alkohol i en halvtime ekstra.

Har tapt millioner

- I verste fall må vi stenge dørene etter nyttår, men vi er i dialog med huseier og føler at begge parter ønsker å finne en løsning, sier daglig leder Henning Christensen i til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer