Game of Thrones:

- En av mine favorittepisoder

Kit Harington beskriver den fjerde Game of Thrones-episoden som forvridd og ukomfortabel.

NB! SPOILERE: Hva forteller traileren oss, og hvilke løse tråder må nøstes opp i? Tronetid-panelet snakker om hva de tror at kommer til å skje nå som slaget om Winterfell er over. Vis mer

I natt slippes den fjerde episoden i den siste sesongen av HBO-suksessen Game of Thrones. Den tredje episoden ved navn «The Long Night», som kom ut forrige mandag, blir beskrevet som årets tv-øyeblikk til tross for kritikk av for mørke bilder. Den har fått mange til å lure på hva som vil utspille seg i de siste tre episodene.

Du kan se en smakebit av neste episode i videoklippet i saken.

Obs! Denne saken kan inneholde spoilers for dem som ikke har sett de tre første episodene av den siste sesongen.

I det store slaget om Winterfell, som utspilte seg i episode tre, kjempet de levende mot de døde - og vant, da Arya Stark drepte The Night King. Episoden ble sett av 17,8 millioner seere bare det første døgnet.

Selv om den 82 minutter lange episoden inneholder flere høydepunkter fansen har ventet på, forteller en av hovedrolleinnehaverne, Kit Harington som spiller Jon Snow, at den neste episoden er en av hans favoritter.

- Minner om Shakespeare

I et intervju med Entertainment Weekly forteller Harington at det nå kan virke som at alle karakterene som har samlet seg i Winterfell har fått det som de ville, etter de vant det store slaget.

- Verden har blitt trygg. De feirer og sier farvel til vennene de mistet, men som TV-seer så sitter man og tenker; «Dette er jo bare fjerde episode. Noe kommer til å skje», sier han og fortsetter:

- Det er det jeg synes er så kult fordi jeg tror karakterene på en måte er klar over dette også. Det er noe forvridd og ukomfortabelt ved det. Det minner meg om Shakespeare, sier Harington til magasinet.

JON SNOW: Kit Harington spiller en av hovedrollene, Jon Snow. Her sammen med kollega Emilia Clarke som spiller dragedronningen Daenerys Targaryen. Foto: HBO
JON SNOW: Kit Harington spiller en av hovedrollene, Jon Snow. Her sammen med kollega Emilia Clarke som spiller dragedronningen Daenerys Targaryen. Foto: HBO Vis mer

Ville være på bakken

I store deler av slaget i Winterfell befinner Jon Snow seg på en av dragene til Daenerys Targaryen. Harrington forteller at han synes det var bra at Jon Snow fikk ri på dragen, men skulle ønske at karakteren hans var mer nede på bakken og kjempet med de andre.

- Jeg ble litt sint da jeg forsto at jeg skulle fly. Jeg tenkte det ville se kult ut, men på samme måte som Jon, så ville jeg heller svinge sverdet på bakken med de andre, der hvor han hører hjemme, sier han til Entertainment Weekly.

Haringtons medspiller Emilia Clarke, som spiller Daenerys Targaryen, gjestet talkshowet til Jimmy Kimmel tidligere denne uka, hvor også hun viste spesielt entusiasme for de neste episodene.

 
Tronetid - Dagbladets «Game of Thrones»-program
Offentlig gruppe · 10 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Endelig kommer avslutningen på en av tidenes største tv-suksesser. Følg avslutningen av «Game of Thrones» med oss i Dagbladet. Vi lover analyser, for...
 

- Episode fem blir større. Og seks. De er alle helt sinnssyke. Så finn det største TV-apparatet du kan, fortalte hun.

Episode fire er regissert av David Nutter, som er mest kjent for å ha regissert den kjente scenene fra serien «The Red Wedding». Han har også regissert de to første episodene av den siste sesongen.

Ifølge The Independent vil handlingen flytte seg til King’s Landing i episoden som slippes i natt. I traileren ser man de overlevende etter slaget om Winterfell gjøre seg klare til å ta opp kampen om jerntronen igjen, mot Cersei Lannister og hennes allierte. Det blir også holdt en minnestund for dem som døde i kampen mot The Night King og hvitvandrerne.

Episode fire blir lagt ut klokka 03 natt til mandag på HBO. Bli med og diskuter hva du tror kommer til å skje på Tronetid sin Facebook-side.