D.D.E. Vinsjan på kaia Det går likar no

En av tidenes mest populære D.D.E-sanger ble skrevet på do

- Etter ti minutter kom Frode ut med ferdig låt.

TO D.D.E-HITS: Bjarne Brøndbo trodde ikke han ville klare å synge «Vinsjan på kaia», som han syntes var klissete og banal. «Det går likar no» ble skrevet av avdøde Frode Viken på do før en konsert i Bodø kulturhus i 1995. DDE. D.D.E. Begge er nominert i konkurransen «Tidenes norske allsang». Foto: Anders Grønneberg
TO D.D.E-HITS: Bjarne Brøndbo trodde ikke han ville klare å synge «Vinsjan på kaia», som han syntes var klissete og banal. «Det går likar no» ble skrevet av avdøde Frode Viken på do før en konsert i Bodø kulturhus i 1995. DDE. D.D.E. Begge er nominert i konkurransen «Tidenes norske allsang». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvilken norsk låt skal få kalle seg «Tidenes norske allsang»? Nå kan du være med på å bestemme nettopp hvem det skal bli. Se og stem fra lista nedenfor.

To av låtene på liste over nominerte, finner vil D.D.E.s «Vinsjan på kaia» og «Det går likar no». Begge er blant namsosbandets største hits. Men Bjarne Brøndbo avslører her hvordan en av dem, «Det går likar no», så dagens lys.

Frode bare forsvant

- Det husker jeg godt. Det var i 1995. Vi var en av artistene som skulle opptre på et fotballshow i regi av Bodø Glimt, i Bodø kulturhus. Arthur Arntzen og Halvdan Sivertsen var også der, sier Brøndbo.

Men så plutselig forvant Frode Viken, D.D.Es gitarist og låtskriver.

- Vi lurte på hvor han ble av. Men etter ti-femten minutter dukket han opp. Kom ut av artistdoen backstage med en lapp i hånda. Da hadde han skrevet teksten til «Det går likar no».

Påvist kreft i 2013

Frode Viken døde i påska etter kort tids sykeleie. Sommeren 2013 ble han rammet av to diagnoser som begge kunne tatt livet av ham: kreft i halsen og kort tid etter sprakk tykktarmen og forårsaket en alvorlig infeksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer