GODT KJENT: Etter utallige oppfølgere og hyllester i annen populærkultur, har innflytelsesrike «The Omen» snart gitt tre generasjoner gåsehud.
GODT KJENT: Etter utallige oppfølgere og hyllester i annen populærkultur, har innflytelsesrike «The Omen» snart gitt tre generasjoner gåsehud.Vis mer

En av tidenes skumleste lille djevler får sin egen tv-serie

Husker du denne karen?

(Filtermagasin.no): Ikke mange barn fra film og tv-verdenen har et like dårlig rykte som Damien i «The Omen»-serien, men så er han da også besatt av djevelen.

Den diabolske lille gutten ble først spilt i 1976 av seks år gamle Harvey Stephens, som aldri greide å stable en skuespillerkarriere på beina, og har blitt en av skrekkverdenens mest ikoniske figurer.

Nå får den lille djevelen sin egen tv-serie kalt «Damien», skriver Hollywood Reporter.

Tøff oppvekst Tv-kanalen Lifetime skal ha alliert seg med produsenten Glen Mazzara, tidligere hovedansvarlig for den populære tv-versjonen av «The Walking Dead» i nesten to sesonger, om prosjektet.

Den nye serien følger Damien Thorn i en mer voksen alder, der han etter sigende må lære seg å leve med at han rett og slett vokste opp til å bli antikrist.

Med det legges det opp til at hovedpersonen må brøyte sin vei gjennom «en rekke makabre hendelser» for å innse hva hans rolle i verden egentlig er, ikke ulikt ambisjonene til noen av originalens oppfølgere.

Premisset kan minne om en baklengs versjon av for eksempel «Smallville» og «Hannibal», to av mange serier som har gitt oss adskillig yngre tolkninger av noen av tidenes største rollefigurer.

I tidsånden Skrekkserier har i det hele tatt fått en opptur de siste årene. Senest sist uke debuterte Showtime for eksempel sin nye storsatsing «Penny Dreadful».

Der utforskes Viktoriatidens London gjennom perspektivet til noen av litteraturhistoriens største kjendiser, som Doktor Frankenstein og Dorian Gray.

«The Walking Dead», «Supernatural» og «American Horror Story er andre populære grøssere i serieformat som har meislet seg inn i folks oppmerksomhet de siste årene.

Timingen kan med andre ord være bedre enn på lenge for et av filmhistoriens mest gufne barn.