En av våre «Game of Thrones»-favoritter blir borte i neste sesong

NB! Spoiler!

STORT PERSONGALLERI: Med det enorme persongalleriet i «Game of Thrones» er det ikke alle figurer som dukker opp på skjermen hver episode - samt at noen stadig blir drept. Men i sesong fem av serien er det et par stykker som blir borte i alle episodene. Foto: HBO
STORT PERSONGALLERI: Med det enorme persongalleriet i «Game of Thrones» er det ikke alle figurer som dukker opp på skjermen hver episode - samt at noen stadig blir drept. Men i sesong fem av serien er det et par stykker som blir borte i alle episodene. Foto: HBOVis mer

(Filtermagasin.no): Når femte sesong av «Game of Thrones» sparker igang for fullt neste år, vil det være et par prominente figurer som ikke dukker opp på skjermen.

(Ikke les videre om du vil være i god tro om hva som skjer - og heller ikke om du ennå ikke har sett sesong fire!)

Må vente I sesong fire av «Game of Thrones» fikk vi følge lamme Bran Stark og hans fåmælte medhjelper Hodor på den farefulle verden gjennom vinterskogene utenfor muren i nord.

Helt mot tampen ble det rimelig spennende da de to, etter en hasardiøs kamp mot udøde skjeletter, endelig møtte de mystiske «skogens barn» - en ny del av historien som mange er svært spente på.

Men vi må nok vente litt til vi får vite hva som skjer med de to, ettersom verken Bran Stark eller Hodor vil dukke opp i løpet av hele den kommende sesong fem av «Game of Thrones».

Hodor! Dette bekreftet nord-irske Kristian Nairn (som spiller Hodor) i et intervju med Yahoo! News i går.

- Vi har fri i en sesong, av den enkle grunn at jeg forestiller meg at historien om våre figurer fortsetter helt til slutten av bokserien, sier Nairn, som vet hva han skal gjøre i stedet:

- Så nå får jeg et år fri for å gjøre «Rave of Thrones» og reise rundt i verden, sier Nairn, med henvisning til jobben han ellers gjør som suksessfull rave-DJ.

Vokser fra rollen? Pausen har kanskje ikke så mye å si for Nairns rolle som Hodor - han vil nok fortsatt se relativt lik ut når han ytrer «Hodor!» nok en gang (eller mange) i sesong seks.

Men hvordan vil Bran Stark-skuespiller Isaac Hempstead-Wright, som i dag er 15 år, se ut som 17-åring når sesong seks spilles inn? Da vil han være betydelig eldre i virkeligheten enn Bran er i bøkene - et problem med unge skuespillere som «Game of Thrones»-skaperne stadig må klø seg i hodet over (man kan tross alt ikke drepe alle sammen).

Og da har vi ikke engang nevnt den aller største elefanten i rommet: At George R. R. Martin ikke har skrevet ferdig bokserien ennå - men heldigvis vet han hvordan det hele ender til slutt (neppe lykkelig).

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.