Du leser nå Dagbladet Pluss

En av verdens mest innflytelsesrike forskere ber Norge tenke på mer enn grensekontroll og antall innvandrere

Robert Putnam mener Norge bør lære seg å leve med økt innvandring.

TENKE NØYE ETTER: -  Dere er verdensmestre i å samarbeide og i å stole på hverandre. Nå er dere nødt til å tenke veldig nøye gjennom hvordan dere skal bevare det, samtidig som det etniske mangfoldet i Norge øker, sier Harvard-professor Robert Putnam til Dagbladet.
TENKE NØYE ETTER: - Dere er verdensmestre i å samarbeide og i å stole på hverandre. Nå er dere nødt til å tenke veldig nøye gjennom hvordan dere skal bevare det, samtidig som det etniske mangfoldet i Norge øker, sier Harvard-professor Robert Putnam til Dagbladet.Vis mer

Han har gitt råd til president Barack Obama og forgjengeren George W. Bush, samt statsministere og politikere over store deler av verden. Akademikeren har høstet priser for sitt arbeid både i hjemlandet og internasjonalt. Nå sitter Robert Putnam på en kafé i Oslo og har ubevisst begynt å gi også oss råd.

- Dere er verdensmestere i å samarbeide og i å stole på hverandre. Nå er dere nødt til å tenke veldig nøye gjennom hvordan dere skal bevare det, samtidig som det etniske mangfoldet i Norge øker, sier han.

Harvard-professoren burde vite hva han snakker om. Siden klassikeren «Making democracy work» i 1993 har Putnam vært en guru innenfor samfunnsvitenskapelig forskning på tillit, medborgerskap og sosiale nettverk.