En avledningsmanøver

Jeg har jo vokst opp i villa på Nordstrand.

DISKVALIFISERT?  At bakgrunnen min skal diskvalifisere meg fra å mene noe om Forskjells-Norge, er kanskje en hersketeknikk fra dem som ikke ønsker debatt om økonomiske forskjeller? skriver Bjørnar Moxnes (bildet), leder i partiet Rødt.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DISKVALIFISERT? At bakgrunnen min skal diskvalifisere meg fra å mene noe om Forskjells-Norge, er kanskje en hersketeknikk fra dem som ikke ønsker debatt om økonomiske forskjeller? skriver Bjørnar Moxnes (bildet), leder i partiet Rødt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag presenterte Rødt planene om Forskjells-Norge-safari: Busstur fra slitne områder i Oslo Øst til rike strøk i Oslo Vest. Reaksjonene er som hentet ut fra amerikansk valgkamp, her skal man ta mannen og ikke ballen. I dag «avslører» Aftenposten at jeg leier en 96 kvm leilighet i barndomshjemmet på Nordstrand. Her bor jeg med samboer og barn.

Som jeg nevnte i portrettet med Klassekampen tidligere i år, har jeg vokst opp blant noen av landets rikeste, men med foreldre med helt vanlige inntekter. Hjelpepleierlønn og barnehagelønn (nå er moren min uføretrygdet, faren min pensjonist). Jeg tror det har lært meg noe viktig om klasseskiller. For eksempel at det er i overklasseyrkene det virkelig lønner seg å jobbe. I mange vanlige sliteryrker kan man jobbe så hardt at ryggen ryker, uten at man kommer nærmere millionlønn av den grunn.

At bakgrunnen min skal diskvalifisere meg fra å mene noe om Forskjells-Norge, er kanskje en hersketeknikk fra dem som ikke ønsker debatt om økonomiske forskjeller? Det kan hvert fall fungere effektivt for å punktere debatten. Jeg har imidlertid ingen planer om å holde kjeft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer