DEBATT

En bærekraftig utvikling i boliglånsmarkedet er viktig for en god og stabil utvikling i norsk økonomi

Regjeringen mener at det ikke er urimelig at unge må spare noen år før de kjøper sin første bolig.

BYGGER NYE BOLIGER:  I strategien for boligmarkedet er målet å dempe veksten i både boligpriser og gjeld. For å øke boligbyggingen gjør vi det raskere, enklere og billigere å bygge nye boliger.  Foto: NTB scanpix.
BYGGER NYE BOLIGER: I strategien for boligmarkedet er målet å dempe veksten i både boligpriser og gjeld. For å øke boligbyggingen gjør vi det raskere, enklere og billigere å bygge nye boliger. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet 14. juli kritiserer Christina Beck Jørgensen og Rune Breistein fra Fagforbundet ungdom regjeringen for å ikke gjøre nok for unge som vil inn på boligmarkedet. De er kritiske til at unge må ha minimum 15 prosent egenkapital. De hevder at bare unge med svært god økonomi kan nyte godt av fleksibiliteten som forskriften gir.

I Norge bor nesten alle godt og trygt. Åtte av ti eier egen bolig, og de fleste klarer seg uten bistand fra det offentlige. Vår sosiale boligpolitikk er nå rettet inn mot de mest vanskeligstilte. Derfor konsentrerer Husbanken, som artikkelforfatterne mener har tapt mye av sin funksjon, det meste av sin innsats i å bistå kommunene med bosetting av vanskeligstilte. Ikke like synlig for mannen i gata, kanskje, men desto viktigere for dem som får boligbistand fra det offentlige.

Hva gjør så regjeringen når vi nå har kraftig prisstigning i boligmarkedet og rekordhøy gjeld i befolkningen? I strategien for boligmarkedet er målet å dempe veksten i både boligpriser og gjeld. For å øke boligbyggingen gjør vi det raskere, enklere og billigere å bygge nye boliger. Flere boliger i markedet vil dempe prisveksten, og gjøre det enklere for dem som skal etablere seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer