Anmeldelse: MGP 2021

En banal MGP-låt

Big Daddy Karsten skal ha applaus for sin åpenhet som homofil rapper, men ikke for dette MGP-bidraget.

ÅPEN HOMOFIL: Big Daddy Karsten Dahl Marcussen sto fram som homofil rapper for noen år siden. Nå står han fram som MGP-deltaker. Foto: Christian Roth Christensen
ÅPEN HOMOFIL: Big Daddy Karsten Dahl Marcussen sto fram som homofil rapper for noen år siden. Nå står han fram som MGP-deltaker. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå er vi halvveis i årets Melodi Grand Prix her hjemme. Finalen er 20. februar. Da vet hvem vi sender til den europeiske MGP-finalen i Nederland i mai - dersom Gud, Allah, EU og Erna vil, og covid-vaksineringen skyter fart.

Lørdagens delfinale ser ikke ut til å bli den mest spennende, men variert blir den - selv om kvaliteten kanskje ikke er den beste så langt. Vi nordmenn har sans for festmusikk med flagget på brystet, og det byr Ole Hartz på med heia-låta «Vi er Norge».

De fire artistene som er anmeldt nedenfor skal kjempe om én plass i finalen. Vi får også presentert en femte MGP-låt kommende lørdag: 22 år gamle Kaja Rode, kjent fra «The Voice» i 2017, som er direktekvalifisert med «Feel Again».

Big Daddy Karsten: «Smile»Tekst/melodi: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen.

Her får vi en rap, og selvsagt skal vi ha det med i MGP - sammen med de fleste andre poputtrykk. Karsten Dahl Marcussen (32) er fra Arendal og bor i Oslo. «Big Daddy» er voksen med fartstid.

For fem år siden sto han fram som homofil, som den første profilerte rapperen (og eneste?) i Norge. Det er et valg det står respekt av, fordi det sitter tradisjonelt langt inne for hip hop- og rapmiljøet å akseptere skeive i egne rekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer