- En barndomsdrøm

En smertefri Kurt Nilsen sang for et utsolgt Rockefeller i Oslo i går. I kveld gjør han sitt livs kanskje viktigste konsert.

For i kveld skal verdensidolet vise seg fram for internasjonale plateselskaper, agenter og medier. Bransjefolk fra hele Europa flys inn til Oslo når BMG i Norge og Jan Fredrik Karlsens Playroom Management arrangerer en showcase-konsert med Kurt samme sted.

Generalprøve

Idol-vinneren skal lanseres i Belgia, Nederland, Polen, Sveits, Østerrike, Island, Finland og Tyskland. I går kveld «varmet han opp» foran et fullsatt Rockefeller i Oslo. Kurt var fornøyd da Dagbladet møtte ham etter ekstrakonserten seint i går kveld.

- Det var stort for meg å spille på Rockefeller. Det er en gammel barndomsdrøm. Scenen er akkurat passe liten og heller ikke for stor. En god klubbscene, sier Kurt mens han hiver innpå store mengder peanøtter. Han kjente ikke noe til nakkeskaden i går. Etter en trafikkulykke der Kurt og samboeren Kristine Jacobsen ble påkjørt bakfra 17. januar, sleit han med smerter i nakken.

- Nakken er helt fin. Det ble overdrevet i media, sier han.

Skjebnekonsert

Det er store forventninger til verdenslanseringen av Kurt Nilsen. Gullstrupen fra Arna er ikke nervøs.

- Jeg var nok mer nervøs i kveld. Den første konserten etter en pause er vanskeligst. I morgen kommer blodfansen, og da skal jeg bare «gje jernet», sier Kurt, som gleder seg til kveldens konsert. Han har store forventninger til kveldens viktige showcase, men vet ikke hvem som kommer fra utenlandsk musikkbransje.

- Det er nok den viktigste konserten i karriereren så langt. Men jeg tror det går bra, fastslår Kurt. Den neste måneden skal han på lanseringstur til Tyskland, Østerrike og Polen. Deretter blir det Spellemannpris-utdeling i gamlelandet 28. februar. Kurt er nominert i kategoriene «Årets nykommer» og «Årets låt».

Talkshow

Sist uke var Kurt Nilsen på promotur i Nederland og Belgia. Foran millioner av tv-seere deltok han på talk-showene «Pulse» i Nederland og «De Laatste Show» i Belgia.

- Hvordan var den første europaturen som «World Idol»?

- Det var veldig hard jobbing og bare tre-fire timers søvn hver natt. Jeg har jo ikke vært på europalansering før og var med i store talk-show. Måtte snakke engelsk i hytt og pine, så nå føler jeg meg dritgod, sier verdensidolet.

- Hvordan ble du mottatt ute i Europa?

- Dette er jo land der de bare har sett meg i to minutter og ikke kjenner meg fra tv som folk gjør i Norge. I utlandet må sangene mine snakke for seg selv. Jeg går ikke rundt og tror på en internasjonal karriere, men tar det som det kommer, forteller han.

- Fantastisk

Anneli Drecker, ny Idol -dommer i år, var storfornøyd etter konserten.

- Fantastisk. Kurt synger så stødig. Han synger som ei kule fra første sekund til siste slutt, sa Drecker etter konserten.

Idol-dommer og Kurt Nilsens manager, Jan Fredrik Karlsen, var også strålende fornøyd med konserten.

Han bekrefter at det kommer utenlandske gjester til kveldens viktige showcase-konsert, men ville ikke røpe hvilke internasjonale bransjefolk som kommer.

I MINNEBOKA: - Dette skal jeg ha som minne når jeg blir gammel, ropte Kurt Nilsen til publikum på Rockefeller i Oslo i går kveld. I kveld er han og bandet hans tilbake på samme scene - med et helt annet publikum.